Bugün bu köşemde İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı ile izninizle sohbet etmek istiyorum. Ama sizlerinde bu sohbetimize şahitlik etmenizi istiyorum. Çünkü çok önemli de ondan.
Sizleri daha fazla merakta tutmadan yazımın başlığında belirtmiş olduğum ‘Hem alkışlıyorum! Hem de kınıyorum!’ başlıklı yazıma geçmek istiyorum.
NEDEN ALKIŞLIYORUM?
Polis ve Asker inanıyorum ki sizlerin olduğu gibi şahsen benim de gözüm gibidirler. Birisi sağ gözüm ise diğeri sol gözümdür.
Önce alkışlama meselesine gelmek istiyorum.
Dün öğleden sonra ev adresime PTT memuru bir tebligat ulaştırmış. Akşam eve geldiğimde eşim tebligatı bana verdi. Ödeme emri içeren bir tebligattı. Zarfı açıp baktığımda 2 Ekim 2015 tarihinde saat 09 civarında Karaköprü/ havaalanı arasında aracımla hız sınırını aşmamdan dolayı bana Bölge trafik müdürlüğü aracılığı ile bir cezai işlem yapılmış.
Dün gibi hatırlıyorum, o gün o saatte yolda bir tek Trafik polisi yoktu. Radar aracı da bulunmuyordu. Demek ki, yol güzergâhı üzerinde bulunan kısa adı EDS olan yani Elektronik Denetim Sistemi aracılığı ile yaptığım hız tespit edilmiş ve ceza yazılmış.
Evet, o yolda yapmamam gereken bir hız yapmışım ve Polisimizde beni EDS aracılığı ile yakalamış…
ALKIŞLIYOR ve mesleki duyarlılığından dolayı da TEŞEKKÜR ediyorum.
PEKİ, NEDEN KINIYORUM?
Beni bırakın nokta nöbeti tuttuğu yerden ya da Trafik aracı ile seyir halinde iken gözünün önünden geçmeyi EDS’den takip edip ceza kesen Emniyet Müdürülüğüne bağlı Bölge Trafik ve Şehir içi Trafik ekipleri peki neden aracının plakasını herhangi bir siyasi adayın ismi ile kapatan araca neden müdahale etmiyor ya da ettirilmiyor ve ya etmiyor? 
Şimdi bu ilin Emniyet Müdürü Eyüp PINARBAŞI’na soruyorum;
Herhangi bir aracın plakasının karartılıp seyir haline geçmesi suç mu? Değil mi?
Eğer herhangi bir adayın ismini plakaya yapıştırıp kapatmak ve Urfa’nın sokaklarında caddelerinde dolaşmak, gezmek suç değil ise lütfen bunu kamuoyuna açıkla da bilelim. Yok eğer suç ise o zaman senini Polisinin gözü önünde seyreden ve hatta senini bile şahit olduğun bu duruma hangi gerekçe ile seyirci kalmaktasınız?
Plakası siyasi bir adayın ismi ile kapatılan araç hız sınırını aştığında, kırmızı ışık ihlali yaptığında ya da trafiği tehlikeye düşürecek hal içinde olduğunda nalsı ve kime ceza yazacaksınız?
Bu çifte duruş Polisimize yakışıyor mu?
Bu polisimiz adına çifte standart olmuyor mu?
Neden bu tür araçlara müdahale etme emrini vermiyorsunuz?
Hepsinden öte EDS’den takip ettiğiniz bir araca anında 200 TL’ye yakın bir para cezası tutanağını evine gönderirken görev yapmanın mutluluğu içinde oluyorsunuz, peki plakası kapatılan bir araca seyirci kalmak sizi ne kadar mutlu edebilmekte? 
BU BİR ÇİFTE STANDART OLMUYOR MU?
Bu duruş gözbebeğimiz olan Polisimize hiç yakışıyor mu?
O zaman ben ve benim gibilerde araçlarını herhangi bir siyasi parti adayının ismi ve amblemi ile kapatıp trafikte keyif çatalım. Böyle si daha mı iyi olur?
İşte bu duyarsızlığınız ve görev yapmamanızdan dolayı da sizleri KINIYORUM! 
Kanun açıktır. Yasalar ortada. Suç ve suç unsurlarına karşı yaptırımlar ortada ve net. Ama nedense bu kentte her seçim dönemi bu tür rezalete çanak tutulmakta.
Yasalar ve kanunlar ayaklar altına alınmakta. Hız sınırını aşan ya da kırmızı ışık ihlali yapana ‘görevimiz bu’ deyip ceza kestiğiniz gibi, plakasını karartan, kapatana da ayrım yapmadan neden cezai işlem yapıp, kapatılan plakayı açtırtmıyorsunuz? Kanuna ters, yasalara karşı, suç teşkil eden bir durum varsa harekete geçmeli. Ama nedense bizim Urfa’da Polis özellikle de Trafik polislerimiz gözlerinin önünde duran bu şekildeki araçlara bile yanaşamamakta, garibana ise hız yaptığı için, bırakın kırmızı ışığı sarı ışıkta geçtiği için oturduğu yerden tutanak tanzim edip para cezası kesmekte ve bundan da görevimiz yaptık deyip keyif alabilmekte.
Dilerim böylesine önemli hatadan hiçbir koltuk endişesi yaşamadan, tayinim çıkar, beni merkeze çekerler korkusunu yaşamadan görev sorumluluğunuz hatırlamanız ve de en önemlisi sahadaki Polisinize hangi partili olursa olsun hata yapana, yasaya uygun davranmayana karşı görevlerini yerine getirmeleri konusunda işlemler yapmalarını emretmenizdir.
Bunu yaptığınız ve yaptırdığınızda sizleri bir kez daha bana EDS’den görüp, takip edip ceza kestiğiniz gibi alkışlayıp teşekkür edeceğim.
 
Trafik polisimizin gözleri önünde seyreden ve kanun takmayan, yasa umursamayan kişilerin yaptıkları rezalet ve utanca daha fazla seyirci kalınmaması umudu ile…
 
Şen ve mutlu kalınız.   
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49