Türkiye 26. dönem Milletvekili seçimleri için bu Pazar günü sandık başına gidecek. Ülkemizden 40 milyondan fazla vatandaşımız, Urfa’da ise il genelinde 974 bin 963 seçmenimiz demokrasi adına siyasi tercihini yapmak üzere sandık başına gidecek ve Vekilini seçecek.
Öncelikle 1 Kasım akşamı sandıkların açılması ile ortaya çıkacak halkın hür iradesinin ilkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.
Önemli bir başka temennim ise kazananın Urfa ve dolayı ile Türkiye’mizin olmasıdır.
Evet, Urfa’da 974 bin 963 seçmen toplam 3 bin 414 sandıkta oy kullanacaklar. Urfa’nın en fazla kalabalık seçmeni 200 bini üzerindeki rakam ile Haliliye ilçemizde bulunmakta. Haliliye ilçemizi 180 bin 859 seçmeni ile Eyyübiye ve 124 bin 172 seçmeni ile Siverek ilçemiz takip etmekte. Urfa’nın en az seçmeni ise 22 bin 735 ile Halfeti ilçemizde bulunmakta.
7 Haziran’da yapılan seçimleri dün gibi hatırlıyorsunuzdur.
161 bin 736 geçerli oyun kullanıldığı Urfa’da AKP 356 bin 537 oy, HDP 293 bin 765 oy, MHP 42 bin 479 oy ve CHP ise 31 bin 273 oy kazanmışlardı. (Bu hesapta yurt dışı oylarının dağılımı dâhil edilmemiştir) bu sonuçlar itibari ile AKP 7, HDP ise 5 vekillik kazanmışlardı.
7 Haziran akşamı ortaya çıkan tablo itibari ile hiçbir parti tek başına hükümet olabilme yolunda 276 sayısına ulaşamamış ve yaşanan nafile turlarının akabinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı ile yaptığı görüşme akabinde ülkeyi 1 Kasım’da olmak üzere erken Genel seçime götürme kararı almıştı.
İşte 7 Haziran’dan sonra yaşanan tablo ve akabinde gelinen nokta.
Evet, 1 Kasım’da Türkiye erken genel seçime gidecek.
Seçmen siyasi tercihini bir kez daha ortaya koyacak.
Tek başına hükümet kurabilme yolunda bir parti yeterli sayıya ulaşır mı? Ya da ulaşmaz mı? Koalisyon hükümeti mi kurulur işte tüm bu soruların cevabını bir gün sonra hep birlikte bulmuş olacağız.  
Siyasi parti ve adayların susup, seçmenin konuşacağı ve nihai adımların atılacağı bir ana gelinmiştir artık.
Sizlerden demokrasi adına, seçme ve seçilme hakkı adına sandık başına giderek oylarınızı elinizi vicdanınıza koyarak kullanmanızdır.
Siyasilerin ortaya attıkları kaos ortamı ve çeşitli hikayeler bir yana inanıyorum ki, 1 Kasım akşamı sandıkların açılması ile birlikte halkın hür iradesi bir kez daha tecelli edecektir.
Cumhur’un vereceği karara tüm siyasilerin saygı duymaları dileği ile…
1 Kasım seçimleri ülkemize şimdiden hayırlı olsun.
 
Yeniden buluşmak dileği ile.. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49