Aha bugünden söylüyorum!
 
Başkanlık sistemi ülkemize hayırlı olsun. Türkiye Cumhuriyetinin ilk Başkanı da Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ve ben, bugün bunun altını kalın çizgilerle çiziyorum.  
 
Bugün kabul görse de görmese de zaten ortada bir Fiili Başkanlık sistemi var mı?
 
Evet var.
 
O zaman biz neyi Allah aşkına tartışıyoruz ki!
 
Erdoğan’ın şahsında AKP bugüne kadar ne dediyse oldu mu?
 
Oldu.
 
Üçüncü köprü, üçüncü Havayolu, tüp geçit, duble yollar, Meclis nezdinde alınan kararlar ve daha neler? Neler?
 
Bahçeli’ye kimse kızmasın. Öfkelenmesin. Ne diyor Bahçeli’nin şahsında MHP?
 
MHP ‘biz parlamenter sistemden yanayız. Ama bu iş artık bir şekilde resmiyet kazanmalı. Mecliste oylama olur, 330’u bulurlar ya da bulmazlar. Yahut 367’yi görürler. Ama bu iş artık bir şekilde nihayetlenmeli’ derken, CHP ve HDP sözcüleri ise Bahçeli’ye dolaylı olarak MHP’ye tepki göstererek ‘Bizler demokratik parlamenter sistemden yanayız’ diyorlar.
 
Başkanlık sistemi ile oylama Meclise gelirse ne olur?  AKP’nin bugün itibari ile 14 eksiği var. 330 olur mu? Olmaz mı? Bilinmez ama bence artık bu işte nihayetlenmeli.
 
Türkiye’de Başkanlık sistemini isteyenlerin en başında Cumhurbaşkanı Erdoğan gelmekte. Zaten ortada görülen çift başlı yönetimden toplumda hoşnut değil. Ama Erdoğan’ın Başkan olmasından yana da ılımlı bir hava ortaya koyulmakta.
 
Evet, Türkiye’de Başkanlık sistemi artık daha fazla tartışılmamalı. Bugün ortada var olan fiili Başkanlık sisteminin artık adı ciddi olarak konulmalı.
 
AKP’nin şimdi daha hızlı olarak hazırlığı içinde olduğu Başkanlık sistemine ilişkin kararda söz tabi ki Milletin olacaktır.
 
AKP’nin Türkiye adayı tabi ki Erdoğan olacaktır.
 
MHP’nin, CHP ve HDP’nin adayları kimler olur bilmiyorum ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başkanlığı şimdiden hayırlı olsun. Erdoğan’a karşı kimsenin bugün bu aşamada pek fazla şansı da zaten görülmemekte.
 
Yanılıyor muyum? 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49