Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin
Her ikisi de Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (a.s.) sevgili torunlarıydı. Kızı Fatma ile Halife Hz. Ali’nin çocuklarıydı.
 
Peygamberimiz, her iki torununu çok severdi. Rivayet odur ki, zaman zaman namaz kıldığı sırada Hasan ve Hüseyin’in Peygamber efendimiz secdede iken sırtına çıkar ve oyunlarına Peygamberimiz namazda iken de devam ederlerdi.
 
Bugün Muharrem ayının 11’nci günündeyiz. Muharrem ayına hürmeten müminler oruçlar tutmakta, bu aya hürmeten aşureler yapıp konu komşuya dağıtmaktalar. Kerbalayı biliyorsunuz.
 
Hz. Hüseyin ve beraberindeki 70 silah arkadaşının şehit oluşları ve o günlerden bugüne gelinmek. Her yıl Muharrem ayında Hz. Hüseyin ve 70 arkadaşına dikkat çekmek adına inananlar ağıtlar yakmaktalar.
 
Hz. Hüseyin ve 70 arkadaşına bir kez daha rahmet diliyorum. O günlerden bugünlere geldiğimizde ise ne yazık ki Dünyada ve özellikle güçsüz, mazlum ve günahsız Müslümanlara karşı zalimane saldırılar düzenlenmekte, insanlar dünyanın gözü önünde kadın, çocuk, yaşlı, genç demeden adeta toplu bir şekilde katliama tabi tutulmaktalar.
 
Dünya da bugün başta İsrail olmak üzere Yahudi, Hıristiyan ülkelere, devletlere bakıyorum. Her şey yağ bal misali yaşayıp gitmekteler. Madalyonu çevirip İslam ülkelerine baktığımda ise her yerde Kan ve ölüm! Adeta kol gezmekte.
 
İşte naçizane ben ateşi söndürmeye çalışan karınca misali ile de olsa tüm insanlığa sesleniyor ve ‘Hz. Hasan ve Hüseyin aşkına!’, ‘Hz. Peygamberimiz hatırına’, ‘Allah rızası’ için ne olur birbirimizin kanını dökmeye son verelim. Birbirimizi sevelim ve üç günlük ömürde ne olur kardeşçe yaşayalım. Kardeşi kardeşe, müslümanı müslümana vurdurmak isteyenlere karşı bir olalım, diri olalım. Bunu yapmaz isek söylenecek tek şey var oda Dünya Müslümanlarına Cenab-ı Allah akıl ve fikir ihsan eylesin.(AMİN) 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49