İstiklal (bağımsızlık) madalyası 96 yıl önce bu coğrafyada yaşayan insanlar tarafından verilen bir başarının sonucudur. Bugün o insanların torunları ve onlardan gelenler bu anlamda Fransızı evine gönderen bir kültürden gelmiş olmanın bilincini kültürlerine ve hayatlarına yansıtabilmelidirler.
 
Medeniyetler şehri Urfa’mız eğitim, kültür, spor, turizm, tarım, sanayi, ticaret ve diğer alanlarda başarı adına çabalarına hiç durmaksızın devam etmelidir. Çünkü bilinçlenememiş, kendini tanımlayamayan toplumlar her tür etkiye sürekli mahkum olabilirler.
 
Akademik başarılardan başlayalım isterseniz. TEOG, LYS-YGS deki 76. lik stardardımızdan bağımsızlık madalyası almamız hayal gibi. Eğitim Urfaya hala önemini öğretemedi. Oysa tüm bilinçlenmeler istiklalde dahil olmak üzere eğitimle başlar.
 
Kıymetini bilmemiz gereken bir diğer konu ise Milli varlıklarımızın kıymetini bilme. Bugün Birecik’i gezmeye gittim ailemle. Ara ara gidiyoruz ancak bu gittiğimde biraz daha içim karardı. Fırat bataklık adeta; lastikler, çöpler ve koku, hemen bu ilçeden çık git havasındaydı. İlçe merkezi yollar çukur ve toz toprak. Üzüldüm böylesine önemli bir konumda olan ilçemiz adına.
 
Su hayattır ve en önemli varlıklarımızdan biridir. Şu an Halfeti’miz, Bozova, Birecik, Hilvan ve Siverek direk veya endirekt olarak suyla iç içe. Ve böylesine bir imkâna karşın Urfa hala suya ve yeşile hasrettir. Çünkü planlamalar veya ulaşılabilme ve çeşitli koşullar insanımızın suyla arasında set oluyor. Şartları zorlayabilenlerse Birecik’te ayrı Halfeti’de ayrı ve diğer ilçelerde de türlü olumsuzluklarla karşılaşabiliyorlar. Bu anlamda Urfalıyı suya yakınlaştırıcı projeler geliştirilmeli ve bakımlarında da daha geniş platformlarda destekler sağlanabilmelidir.
 
Urfa merkez Belediyelerimiz bu anlamda başarılı deyebiliriz ilçelerimize göre. Parklar, yollar ve temizlik standarda bağlanmış düzenlice sürdürülegelmekte. Ancak diğer ilçelerin tamamı için olmasa da genel olarak biraz ağır olduklarını söyleyebiliriz. Oysa vizyon kaliteyi direk tetikler ve kalitede refah demektir.
 
Tarım, ticaret ve sanayide de ağır adımlarla, bilince ve yeniliklere kapalı bir usul ile sürdürülmekte çalışmalar. Bir toplumun İstiklalinde ekonomik gücün etkisini bilmeyen yoktur sanırım.
 
Peki, İstiklal madalyalı şehrimizi ne heyecanlandırıyor diye soracak olursak; Siyaset kabiliyetleri, emlak kabiliyetleri, asabiyet ve soy gururlanmaları, toprak savaşları, ticarette istikrarsız tutumlar ve her tür restleşmeler diyebilirim. Çokça kararttım içinizi biliyorum ama istatistikler ortada.
 
 Urfa’mızın kurtuluşunun anıldığı bu günlerde Urfa’mıza yakışmayan manzaraları bir bir yok edip ticaret, ulaşım, tarım, eğitim ve tüm sosyal değerlerde medeniyetler öncüsü olabilme adına, yeni başarılara ve madalyalara layık görülebilme ümidiyle…
 
Saygılarımla. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49