Bundan böyle yazılarımda Urfa’mızda yaşayan gençleri  konuşturmaya çalışacağım.Gençlerin duygularını,düşüncelerini ,o saf temiz yüreklerinden dökülen kimi zaman haykırışları kimi zaman sevinçlerini  yazılarımda aktarmaya çalışacağım.
Bu köşe yazımızda bir genç kızımızın kağıda içini dökerek sitemlerini,özlemlerini, beklentilerini aktarışını okuyacaksınız.İnanıyorum ki okurken yazı da kendinizden de bir şeyler bulcaksınız.
Gençlik Urfa’da daha güzel biliyor musunuz?
“Ayıp” var mesela, ta küçüklükten fıtratımıza yerleştirilen, İbrahim’i teslimiyet var mesela; severek değil “görerek” birleşiyor hayatlar…
Mutluluğu insanlardan değil “hak”tan bekliyoruz..Çoğu kişide var bu Allah sayılarını arttırsın…
Urfa küçük yer mesela 2 milyon olsa da neden mi?
Çünkü insan ulaşmak istediği yere öyle ya da böyle ulaşır önemli olan mı o da “yol”u seçmen!
Kalptir yani Urfa’yı bu kadar küçük gösteren. Güzel görebilmektir…
Güzel insanların buralardan gelip geçmesidir..
“Dayak cennetten çıkmadır” derler ya hani Urfa’da da çok söylenir ama Adem babamız Havva annemizle cennette değil miydi yasak meyveden yerken.
 Allah (C.C) onları ceza olarak rahmetinin ne kadar azı onu da bilemiyoruz “Buraya” yani Dünya’ya göndermedi mi? Dayak mıydı yani bu?
Gençlere ibadet yapın der çoğu büyüklerimiz önce hakkıyla sevin demezler mesela!
Ha bu arada hep yanlışları söylüyorsunuz diyebilirsiniz; “Kötü bir iş gördüğünüzde elinizle düzeltin, elinizle düzeltemezseniz  ağzınızla düzeltin, ağzınızla düzeltemezseniz kalbinizle buğz edin demiş güzeller güzeli(S.A.V)..Beni buraya kadar getiren vesile etmişse böyle bir şeye ne güzel…
Sevgi her şeyi beraberinde getiriyor biliyor musunuz?
Hoşgörülü bakmayı, küçümsememeyi, saygı duymayı, hakkıyla sevince insan kendisinden yaşça küçüğe bile saygı duyuyor…
Ve hayatında karşına çıkan her şeyin(her şeyin diyorum çünkü kimi zaman bir doktordan kimi zaman bir öğretmenden ya da babandan..
Hep öğrenirsin, kimi zamanda buluttan yağmurdan kediden köpekten) sana bir şeyler öğreteceğine inanırsın..
Kader-i ilahi’ye yani…
Öğrendiğin şeyleri avantaja çevirmek de senin elinde dezavantaja da…
Hayatını cennet de yapabilirsin cehennemde..
İkisinde de üzülürsün ama cennette(cennette bir damla olan dünyada yani) boş hissetmezsin kendini bir eksiği tamamlamak için gönderildiğini anlamaya çalışırsın… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49