1 Kasım seçimlerine tam tamına dört gün kaldı.
Dört gün sonra yani beşinci gün olan 1 Kasım’da sandık başına gidecek ve geleceğimizi kendi ellerimiz ile oylayacağız.
Bir başka deyim ile siyasi partilerin 18 Eylül’den bu yana vatandaşa seyrettirmeye çalıştıkları film sona erecek. 1 Kasım akşamından itibaren sandıkların açılması ile seçmenini iradesi bir kez daha gözler önüne serilecek ve liderler seçmenden aldıkları mesaj ile harekete geçecekler.
7 Haziran’ın sağlaması niteliğinde olacak olan 1 Kasım seçimlerinin çoookkk büyük yeni bir sürpriz ortaya atılmaz, birileri olası koalisyona çomak sokmaya çalışmaz ise 1 Kasım’ın tekrarı olmayacak ve eğer tek başına iktidarlık, yok koalisyon hayata geçirilecek ve Türkiye’de yeni bir yaşam modeli hayata geçmiş olacak.
Peki, Urfa’da durum nasıl?
AKP’liler soracak olsan hedefleri 12’sini de toptan iç etmek var!
HDP’lilerde tem hesaplar Feridun Yazar’ın Meclise taşıyabilmenin gayreti var. Yani 5 cepte, hedef altı! Olarak açıklanmakta.
CHP’de Fırat’ın bu tarafında özellikle de Urfa’da 2007’den bu yana elde edilemeyen başarı yakalanmak isteniyor ve ‘sıfır’ çekmek yerine varsın ‘bir’ olsun! Hesapları yapılmakta.
MHP’de ise keyifsiz ve isteksiz bir siyaset uygulanmakta.
Bugün itibari ile AKP’nin 7, HDP’nin 5 sandalyesi mevcut. CHP ve MHP’nin ise sandalyeleri bulunmuyor.
1 Kasım’da yani Pazar günü akşamı sonuç nasıl olur bilinmez ama CHP’nin sıfır çekmek yerine ‘Bir’e iyice asıldığı göz ardı edilmemelidir. CHP adayı M. Vedat Melik ile Pazar günü akşamı uzun bir aradan sonra yeni bir Zafere imza atacak gibi görülüyor. 
CHP’nin elde edeceği bir sandalye karşılığında sandalye kaybı AKP’de mi? Yoksa HDP’de mi olur? İşte onu bilemiyorum.
Evet, 18 Eylül’den bu yana vizyonda olan ‘aday’ film nihayet sona yaklaşıyor. Filmin sonunda kazananlar ve üzülenler tabi ki olacak.
Benim işte bu noktada tek düşüncem URFA’nın kazanımıdır. Buna da Urfa’lı seçmenlerimiz oyları ile karar vereceklerdir.
Tüm adaylara ve partilere bir kez daha başarı dileklerimi gönderiyorum.
 
Yeniden buluşmak umudu ile… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49