Bu günlerde nereye gitsem, kimlerle görüşsem karşıma hep ‘Erken genel seçim olacak mı?’ sorusu gelmekte.
İnanıyorum ki, sizlerde bu soruya cevap arayanlardansınızdır.
Olası bir erken genel seçim ile ilgili olarak kamuoyunda da farklı konuşmalar yapılıp durmakta.
Cumhurbaşkanlığı Basın sözcüsü, ‘Beştepe gündeminde böyle bir konu bulunmamakta’ derken, Başbakan Binali Yıldırım, ‘gündemimizde olası bir erken genel seçim yok’ diyor. Bu soru Hükümet sözcüsü ve aynı zamanda Başbakan Yardımcısı olan Numan Kurtulmuş’a arkadaşlarımız tarafından soru olarak yöneltildiğinde ise ‘gündeme gelmedi’ dedi.
Bu madalyonun görülen bir tarafı.
Bir de bunu arka tarafı var tabi ki! Hani, ‘çocuktan al haberi’ derler ya işte Türkiye’nin olası bir erken genel seçime hazırlanıp hazırlanmadığını net olarak anlayabilmek için;
BİR: teşkilatlara bakmak gerek
İKİ: mevcut vekillerin hal ve hareketlerine bakmak gerek.
Buna benzer şıkları çok daha uzun sıralayabiliriz. Ama bu iki şık bazı şeyleri anlayabilmekte yeterli olur diye düşünüyorum.
İşte bu iki şıktan hareket ile gelişmelere batkımızda, parti teşkilatlarında içten içe ‘yarın seçim olacakmış’ gibi bir izlenim ve ağırdan da olsa hazırlıklar var. Ve mevcut vekiller de maşallah her fırsatta Urfa’da soluklanmaya, halkla iç içe olmaya başladılar. Bunlarında ötesinde vekillere bireysel olarak baktığımızda ‘BİZ’ ruhundan öte ‘BEN’ ruhu ile hareket etmeye, seçmenin kalbine bireysel olarak yeniden girebilmenin akıllarda yer edinebilmenin gayretleri var.
Olası bir Baskın erken Genel seçimde AKP’nin ekmeğine yağ üstüne bal gibi geleceği bir gerçek. Muhtemelen HDP parti olarak seçime girecek olur ise sıkıntılar yaşayacak ve bunun oy olarak, vekil olarak büyük getirisi AKP tarafında yer alacak.
Bir başka deyim ile 2017 yılının ikinci yarısında olası bir erken genel seçimde AKP tek başına olan iktidarlığını daha da kuvvetlendirecek, Anayasayı ‘BABAYASA’ haline getirecek oy çoğunluğuna ulaşacak ve bir başka bakış ile de BAŞKANLIKsisteminin önü tam olarak açılmış olacak.
Ülkede bugün itibari ile ağırdan ve gizliden gizliye de olsa bu türden bir çalışma olmasına karşın işin en garip olan tarafı iseAKP’nin tüm gücüyle şimdiden çalışmalara başlamasına karşın, MHP, CHP ve HDP’de ise sessizliğin hâkim olması ve daha da önemlisi seçim çalışması adına en ufak bir hareketliliğin olmaması. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49