Televizyonda Rektörümüzü izliyorum. Telefon numarası veriyor. Eleştirin diyor tenkit edin bizde eksikliklerimizi görelim. Sağolsun eleştirilmeyi kabul etmek erdemlerin başıdır. Kampüste çöp görürseniz, çukur görseniz uyarın bizi diyor ama orası binlerce öğrenciye ev sahipliği yapan eğitimin son noktası üniversite, çöp, çukur bizim ve sizin gündemimiz olmamalı. Gündemimiz akademik başarı ve üretim olmalı makale, fikir üretimi ve eğitimde kaliteyi arttırıcı politikalar.
 Neyse konu buradan açılmış olsa da konsepti sınırlandırmayayım. Eleştirinin olmadığı yerde putlaştırma başlar der bir bilge. Bu yüzden öncelikle sevdiğini, benimsediğini eleştirebilmeli, karşıyı eleştirmek kolaydır. Bir öğrenci öğretmenini, öğretmen idarecisini, cemaat liderini veya şeyhini, partili başkanını, işçi patronunu… Eleştirmek güzeldir saldırı olmadan, iftira olmadan, hakaret olmadan. Ve eleştirilmekte güzeldir tahammül gösterip dikkate almalı insan olanı…
 Birçoklarımız özellikle son teknolojinin nimetlerini kullanarak birer yorumcu veya gazeteci olduk. Herkes bilgiye çok hızlıca ulaşabiliyor, fikir beyan ediyor bu bir gelişme de sayılabilir aslında ancak genelde bu paylaşımlarda maalesef çoğu zaman üslup gözetilmeksizin paldır küldür gidilmekte…
 Bunu gerçek hayatta da yapıyoruz maalesef. Genelde gözümüzün kestiğine alacaklı kesmediğine de borçluymuşuz gibi muamele yapıyoruz…
 Eleştiride alternatif sunulmak zorunlumudur bilemiyorum ancak daha iyisinin nasıl olması gerektiği konusunda hiçbir fikre sahip olmadan eleştirmek biraz kuru sıkı geliyor bana.
 Bu anlamda birkaç eleştiride biz serpiştirelim ortaya kırmadan dökmeden;
 * Faturalar dedi bir arkadaş geçen gün, bu konu hiç dikkatini çekmiyor mu? Eve geldim ve elektrik faturamı incelemeye başladım..
Dağıtım bedeli: 25,83 - Enerji fonu: 1.45 - TRT payı ( bu çok anlamsız) : 2.89 El.tük vergisi:7.23 - KDV: 39.86  Sonuç: 78 lira ekstradan ödeme.
 * Akaryakıt fiyatları; petrolün varili 147 dolardan 27 dolarlara düşmüşken benzinin litresi 4.33 ilginç…
 
* Urfa eğitimde 76. sıradan 78. sıraya yükselmiş!!!… Bir şey söyleyemiyorum, üzülüyoruz…
 
* Kahve hızla yaygınlaşıyor. Öyle ya son yılların en iyi yatırımına dönüştü kahve. Türkiye kişi başı kahve içme oranı çok düşük global dünya alınmaz mı yetişelim ona da…
 
* Sanal dünyayı araç olarak değil de kıbleye çevirenleri görüyoruz üzülüyoruz…
 
* Dünyanın % 1’i % 99 undan zenginmiş ve makas gittikçe açılıyormuş. Bu duruma katkı sağlayan doymak bilmezleri eleştiriyorum….
 
* Türkiye televizyonlarını sarıp sarmalayan çarpık ilişkilerle dolu hırs ve entrika proğramlarının bu kadar izlendiği bir topluma dönüşmemizi eleştiriyorum.
 
* Yeşildirek kavşağının ve Urfa trafiğinin karmaşık hali...
 
Neyse fazla açılmayalım…
 
Saygılarımla… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49