Işıl ışıl saçlara, berrak bir tene ve kusursuz tırnaklara sahip olmak her kadının hayalidir. Ancak cildimiz dış etmenlerden fazlasıyla etkilenir ve bu durum hayal olmaktan öteye gitmez çoğu zaman. İşte tam olarak da bu noktada cilt bakımının önemi ortaya çıkmaktadır. Bu yüzden özellikle bayanlar 20’li yaşlardan itibaren en az ayda bir kez cilt temizliği yaptırmalıdırlar. Çünkü bayanların ciltleri erkeklere oranla makyaj gibi cilde sonradan uygulanan işlemlerden dolayı daha fazla yıpranmaktadır.

Cilt bakımı yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus cildimize uygun en doğru ürünü bulmak ve kullanmaktır. Bunun için cilt analizi yaptırmak önemlidir. Çünkü her cilt tipi birbirinden farklıdır. Bakıma başlamadan önce bir cilt analizi yaptırarak öncelikle hangi tür bir cilde sahip olduğumuzu bilmemiz gerekir. Cilt yapımıza göre doğru ürünü bulmak cildin nem oranını ve elastik özelliğini kaybetmemesi açısından çok önemlidir. Aynı zamanda kullanılan ürünler cilt tipine olduğu kadar yaşa da uygun olmalıdır. Doğru ürünler kullanıldığı zaman herhangi bir kimyasal yâda cerrahi müdahale yapılmadan oldukça başarılı sonuçlar elde edilebilir.

Cilt bakımında özen gösterilmesi gereken diğer hususlardan bir tanesi de düzenli beslenme ve düzenli uykudur. Çünkü cildimizin kendini yenileyebilmesi için bazı vitaminlere ihtiyacı vardır. Buda ancak beslenme sayesinde gerçekleştirilebilir. Cildimiz canlı bir varlıktır ve aslında vücudumuz ile birlikte cildimiz de yorulur. Bu nedenle de dinlenmeye ihtiyacı vardır. Düzenli uyku cildimizi yorgun bir görünümden koruyacağı gibi aynı zamanda göz torbaları, gözaltı kırışıklıkları ve göz etrafında oluşacak siyah ve koyu renk halkaların oluşumundan koruyacaktır.

Cilt bakımı bilinçsizce yapıldığı takdirde hızlı yaşlanma, ciltte çeşitli tabaka oluşumları, kararma gibi sorunlar yaşanabilir. Bu nedenle özellikle cilt temizliği konusunda bir uzman yardımı almak cilt sağlığı açısından çok faydalı olacaktır. Çünkü evde yapılan bakım ilerleyen yaşlarda yeterli olmayabilir. Cilde uygun çeşitli terapi bakımları ciltteki düzensizlikleri gidermek konusunda oldukça faydalıdır. Cildin yaşlanmasını önleyerek; kırışık ve sarkmaların önüne geçer.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49