Celalettin Güvenç’in istifası ile boşalan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığına aranan aday netleşti gibi.
 
Kim mi?
 
Sadece şu kadarını belirteyim.
 
Merkez ilçe Belediye Başkanlarından birisi.
 
Uzun yıllar Belediye Başkanlığı yapmakta ve teşkilatın da onay verdiği bir isim. Sanırım kim olduğunu anlamışsınızdır.
 
Urfa’mıza hayırlı olsun diyor ve asıl konumuza yani 1 Kasım’da yapılacak olan Milletvekili Erken Genel seçime dönmek istiyorum.
 
Aday adaylık sürecinde Urfa’da en revaçta olan parti yine AKP.
 
Diğer partilerde ne ses var! Ne de bir seda!
 
Diğer partilerden özellikle kastım, CHP, HDP ve MHP ile SP’dir.
 
Ama burada CHP’yi diğer partilerden ayrı tutmakta yarar var.
 
Neden?
 
Çünkü CHP’de şimdilerde ‘Vedat Melik’ sesleri yükseliyor da ondan.
 
Vedat Melik.
 
22. dönem Şanlıurfa CHP Milletvekilliği yaptı.
 
Halkın tüm kesimi tarafından sevilen, sayılan ve saygı gören bir isim. O’nu sadece CHP’liler değil, AKP’lisi de, HDP’lisi de, MHP’lisi de, SP ve BBP’lisi ile partisizlerin bile sevgisini gönüllere taç yapmayı başarabilmiş bir isim.
 
‘Elif’ gibi dik durmasını bilen, doğru olduğunu düşündüğü ve inandığı yolda mücadeleden vaz geçmeyen bir isim.
 
Melik, Milletvekilliği yaptığı dönemlerde partili, partisiz hiç ayırt etmeden Urfa’ya ve Urfa halkının yanında yer almayı başarabilmiş yegâne isimlerden birisidir.
 
Evet, 1 Kasım’da Milletvekili genel seçimleri olacak.
 
Vedat Melik ile şahsen ‘aday olup ya da olmayacağı’ konusunu kendisi ile konuşmadım. Ama kamuoyundan, parti tabanından ve de en önemlisi Akçakale’den, Harran’dan, Suruç’tan, Ceylanpınar’dan, Bozova’dan, Hilvan’dan, Halfeti’den Viranşehir’den, Siverek’ten, Birecik’ten, Urfa’nın en fazla seçmeninin bulunduğu Haliliye’den, Eyyübiye ve Karaköprü’den yükselen ‘adayımız ol’ seslerine sanırım kulak verecek ve buradan gelen çağrılara karşı duyarlılık gösterip gerekeni yapacaktır.
 
Bu noktada tabi ki en önemli görev CHP Urfa il teşkilatı ile nihai kararı verecek olan CHP Genel merkezine düşmektedir.
 
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eğer gerçekten Urfa’yı kazanmak ve SIFIR çekmek yerine en azından BİR milletvekilliğini düşünüyor ise o zaman Urfa’dan yükselen halkın seslerine kulak vermeli ve sıralamada ilk sırayı VEDAT MELİK’e vermelidir.
 
Vizyon ve misyonunun yanı sıra karizması, deneyimi, liyakati, ekonomik bağlamdaki özgürlüğü ile adam gibi adamlığın da ötesinde Urfa halkının sevdiği, benimsediği Vedat Melik ile CHP adına mutlaka el ele, omuz omuza olmalıdır.
 
Aksi takdirde CHP lideri Kılıçdaroğlu, 1 Kasım akşamı ‘Urfa’yı neden kaybettik!’ diye dizlerini dövmeye devam edecektir. Benden söylemesi.
 
Sağlık dolu günler temennisi ile..
  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49