Güzellik salonlarına taleplerin giderek arttığı bu dönemde estetisyen sayısında da büyük artış görülmektedir. İnsanlar artık hemen her yerde bir estetisyen bulabiliyor. Ancak önemli olan güvenilir uzmanlar tarafından yapılan bakım ve ameliyat hizmetinden yararlanmak, riski ortadan kaldırmaktır. Güzellik söz konusu olduğunda hataya yer yoktur. Bunun için iyi bir eğitim almış, işinde başarılı estetisyen tercih edilmelidir.

Güzelliğin Temsili Olun…

Güzel olun güzelleştirin. Şöyle ki; güzellik bulaşıcı bir şeydir. Aslında güzellik kavramı, ucu çok açık bir kavramdır. Dış görünüş, bakım ve temizlik ile bütünleştiğinde güzel bir hal alabilir. Güzellik için ufak dokunuşlar yapan estetik uzmanları, güzellik parçasını kendi içinde barındırmalıdır. Hijyen gibi temizliğin olmazsa olmazlarını da göz önünde bulundurmalı, bakımlı olmayı önce kendinde uygulamalıdır. Sonra, dokunduğu her şey güzelleşir…

Başarı İçin Eğitim Şart!

Her alanda olduğu gibi estetik ve güzellik alanında da eğitim şarttır. Uzman adayları, teorik ve uygulamalı eğitimler ile kendini geliştirmeli, bu işi yapabileceğine hem kendisini hem de çevresini inandırmalıdır. Her şeyden önce öğrenmeyi istemelidir. Sonrasında başarıya ulaşmak için biraz çabayla olmayacak şey yoktur. Profesyonel uzmanlar tarafından verilen eğitim ile başarılı uzmanlar yetiştirilebilir. Başlangıçta zor görünen işler eğitimle kolaylaşır, meslekte hedeflenen konuma gelmek mümkün olur. Eğitim tek başına yeterli değildir. Öncelikle alınan eğitimi uygulamaya geçirmek gerekir. Bunun dışında da daha birçok husustan bahsedebiliriz.

Başarılı bir estetisyenin sahip olması gereken özellikler:

• Disiplin ve devamlılık hususunda istikrarlı olmak

• Temiz, bakımlı ve özgüvenli olmak

• Çalışılan ortamı hijyenik tutmak

• Eğitim aşamalarını her alanda doğru şekilde uygulamak, hata payını en aza indirmek

• İnsan psikolojisinden anlamak, sağlıklı bir iletişim kurma becerisine sahip olmak

• Farklı bakış açılarına sahip olmak ve çok yönlü düşünebilmek

• Kişinin isteklerini doğru şekilde anlayabilmek ve bu doğrultuda hizmet vermek

• Güven vermek, anlaşılır olmak

• Hatalardan ders çıkarmak ve onları tekrarlamamak

Tüm bu özellikler ile başarılı bir estetisyen modeli yaratılır ve istikrar ile devamlılığı sağlanır. Bir estetisyen, iş hayatında ne kadar başarılı olursa o kadar çok talep ile karşılaşır. Deneyimleri de ne kadar çok olursa o kadar başarılı olur. Yani başarı kavramı sabit bir kavram olmaktan ziyade sürekli gelişen, değişen bir kavramdır. Bunun için kişi sürekli kendini geliştirmelidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49