1 Kasım’da yapılacak olan Milletvekili Genel seçimlerine bugün itibari ile tam 44 gün kaldı. Ve yine bugün siyasi partiler 1 Kasım’da yapılacak olan Milletvekili Genel seçimlerinde illerde kimlerle sahaya çıkacaklarına dair listeyi bugün kamuoyuna açıklayacaklar.
Kısacası nefesler tutuldu ve gözler Ankara’ya çevrilmiş durumda.
Ben sizleri çok daha fazla merakta bırakmadan Urfa’da 5 siyasi partinin sadece BİR numaralarını vereyim.
AKP’de Faruk Çelik,
CHP’de Vedat Melik,
HDP’de Osman Baydemir,
MHP’de İbrahim Özyavuz.
SP’de Osman Yıldırım.
7 Haziran’a göre değişen ne?
Değişen AKP ve CHP’nin ilk sıra milletvekili adayları.
AKP’de Nurettin Nebati gitti yerine Faruk Çelik geldi.
CHP’de ise Ali Murat Bucak gitti yerine Vedat Melik geldi.
Öncelikle listelerin başta adaylar olmak üzere partilere, Urfa’ya ve dolayısı ile Türkiye’ye hayırlı olmasını temenni ediyorum. Dilerim, hoşgörünün, kardeşliğin ve de en önemlisi demokrasinin hâkim olup kirli el ve ayak oyunlarının olmayacağı, gerçekleşemeyeceği bir seçim olur.
Bugünü kısaca özetleyecek olur isek durum maalesef böyle. Aday adayları ile partilerde heyecan var. Fakat adaylar konusunda karar verecek olan CUMHUR’da yani HALK’ta ne yazık ki o heyecan ve istek yok.
Siyasette halkın isteksiz oluşu ve siyasete karşı soğuk oluşunun temelinde birkaç neden var. Bu nedenlerin en başında maalesef ülke olarak içinde bulunduğumuz kardeşi kardeşe vurduran TERÖR ilk sırada gelmekte. Her gün onlarca şehidin olması insanların adeta canını bezdirmiş durumda.
Terörü, siyasi liderlerin istikrarsızlıkları, halktan gelen mesajları net olarak algılayamamaları ve durumu 7 Haziran’dan alıp bugünlere taşımaları da karşımıza birer neden olarak çıkmakta.
Tabi ki siyasi istikrarsızlığın yanında terör illeti ile piyasadaki ekonomik sıkıntı ve olumsuzluklar ile halkın geçinemeyecek duruma ulaşmaları, doların baş kaldırışı, buna paralel artan giderlerde halkı siyasete ve oy vermeye karşı soğutan etkenler olarak karşımıza çıkmakta.
Evet, 44 gün sonra sandıklara gidecek ve her şeye rağmen demokrasiye olan büsbütün inancımız ile oylarımızı kullanacak ve böylece vatandaşlık görevimizden birisini daha yerine getirmiş olacağız.
Kim kazanır, kimler kaybeder hiç umurumda değil. Umurumda olan tek şey inanın URFA’mın ve TÜRKİYE’mizin kazanmasıdır. Bundan daha güzel ne olabilir ki?
 
Hayırlı Cumalar dileği ile. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49