Din, hesapların ortaya döküleceği güne alnı ak çıkmanın yolunun adıdır. Her birerlerimiz kabulünden bir hayli emin olduğumuz bir özgüvenle inandığımız kriter ve kabullenişlerimizle sürdürmekteyiz yaşamlarımızı.
 
Geçmişten bugüne Yüce Yaratıcı insanları sıratı müstakim adına uyarmıştır. Uyarı da çok açık, kolay ve net iken nedense bu mübin beyanlar hep işlevsizleştirilmiş ve özünü yitirmiş şekilsel bir satıhta cilalanıp durmuştur.
 
Âlemlerin Rabbinin öğrenilip hayata aktarılması için indirdiği kitapları çoğu zaman süslenip güzelce paketlenip askılarda muhafaza edilmiştir. Bugün bir Hıristiyan veya Yahudi de inandıkları kitaplarını anlamadan okumaktadırlar. Tahrif edilmiş dahi olsa kitaplarının onlara sunduğu emir ve yasaklar tamamen göz ardı edilmiştir.
 
Öldürmeyeceksin ayeti tüm dinlerde esas uyarılardanken bugün tüm dinlerin sahipleri savunma dışı öldürmeleri doğrudan ve dolaylı olarak iştahla uygulamaktadır. Hakeza hırsızlık, zina, zulüm ve en başta şirk ve dahası, tüm dinlerde evrenselken dünyanın hali ortadadır.
 
Son kitapta da ayetler açık ve anlaşılır iken bizler sadece Arapçasını öğretip çocuklarımıza hatim üstüne hatim yaptırmışız. Onun dışındaki tüm kaynakları anladığımız dil Türkçe ile yazıp anlamaya çalışırken Kuran denildiğinde hayırrr! Sen kimsin ki anlayasın naraları ile engellenmiştir az biraz niyetlenenler. Oysa Kitabın sahibi ne diyor;
 
“ Biz onu ( Kuran’ı) senin dilinle kolaylaştırdık, onunla erdemlileri müjdeleyesin ve inatçı toplumu uyarasın diye” Meryem 97
 
Kendi dilinle demesi Kitabın sahibinden açık bir mesaj değil midir? Ayrıca da bu kitaptan da sorguya çekileceksiniz diyor. Yani sınav soruları ve cevapları bu kitaptadır.
 
“ Doğrusu bu Kuran sana ve halkına bir öğüttür ve ondan sorulacaksınız” Zuhruf 44
 
Bizlere genelde bu ayet öğretilmedi, öğretilmiş olsaydı Kuranı da anlamımızı isterlerdi herhalde. Yıllarca sinelere işlenmeyen, anlaşılması imkansız bir kitaba öylece bakakaldı insanımız. Anlayanlarda daha birçok kaynaklarla karıp zor ve anlaşılması zor bir din meydana getirdiler. Bu yeni dini de sadece bu kadar kompleks hale getirenler anlamalı ki ancak onlardan öğrenebilelim.
 
Bu hali ile insanlar en iyisi cumadan cumaya yarım saatlik bir din ile mutlu olmayı yeğlemiş ve sorgulanacağı dinini birilerine ihale etmiş keyfine göre takılmaya devam etmiştir.
 
 
- Zina; Olabilir erkeğin hası çapkın olanı canım, kadında yaparsa… kati ölüm. Namus… (sadece kadına!)
- Öldürme ve zulüm; Lan biz kimlerdeniz biliyor musun sen?
- Hak yeme hırsızlık;  Teferruat…
- Ana babaya hürmet; Ölsünler ki…
- Tamah; Bunlar bu hale.. nasıl ya….
- Komşu; Ezdirme kendini ha…
- Kıza miras; Sakın bu konuyu açma haaaa
- Güler yüz; Densiz olma, hafif….
- Yalan;: Ha ha, derdine bak ya
- Emanet; Ufff çok oldun ha.
- İnfak; çağırın hesap uzmanımı benim....
- Merhamet; Yumuşak mısın sen…
- Alışveriş; La yürü git, enayi misin sen, ne dürüstlüğü işini bileceksin!...
- Akrabaya yetime; İşini bilseydi rezil… Banane
- Kaldırımda yürüyen genç bayan; Hani hani… Korna sesi…
- Kibir; Eyvallah bizim işimizdir…
- Kadına şiddet; E oda elimizden gelir ha
- Trafik; Tüm yollar benimmm…
- Yetkimiz var; Önümüze gelene bir tekme…
- Çoçuk eğitimi; E neyini eksik ettik ki..
- Hele bir arada Kuran dinleyelim. Zikirmatiğimle kim oynadı...Hafızında sesi yanıktı ha...
- Bugün Cuma mı; Hah, Cuma mesajını da unutmayalım artık…
 
Oldu da bitti maşallah sosyal yaşam agresif realitiy show, ama onu kurtaracak vekilleri ona yeter.
 
“ O gün kimsenin kimseye yardımı dokunmaz. O gün tüm kararlar yalnızca Allah’a aittir.” İnfitar 19
 
Askıdaki dinimizin yeryüzüne inmesi temennilerimle
 
Saygılarımla… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48