Seçim artık geride kaldı.
Sonuçlardan kendi payı hesabı ile kim ne ders çıkarttı bilmem ama ben bugün seçim arifesine kadar, ‘Ağabey, yanındayız. Merak etme. Sözümüz söz ve aynı zamanda namus ve şeref sözüdür!’ deyip, sandık başına gittiklerinde ise verdikleri sözü unutup tam tersini yapanlara itfa en bugün bir hikâyeyi paylaşmak istiyorum.
Arif olanlar anlar dileği ile…
Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim, tebdili kıyafet yapmış.
Kuşlar Çarşısı'nı geziyormuş. Avcılar avladıkları kuşları, tuzakçılar da yakaladıkları maharetli, eğitimli, güzelim kuşları satıyorlarmış. Bir ara gözü kekliklere ilişmiş padişahın. Bir grup kekliğin üzerindeki varakta, "Tane işi, satış fiyatı 1 altın" yazıyormuş. Hemen yanı başlarında asılı, adeta altın kafes içinde bir keklik daha varmış ki, fiyatı; 300 altın yazılıymış. Padişahın gözü 300 altınlık kekliğe takılmış.
"Hayırdır" demiş satıcıya. "Bunun diğerlerinden ne farkı var ki, bunlar 1 altın, bu 300 altın eder?" diye sormuş.
Satıcı, "Bu keklik özel eğitimli, çok güzel ötüyor, ötmesi bir yana bunun ötüşünü duyan ne kadar keklik varsa hepsi onun etrafına doluşur" demiş. Bu arada, "Avcılar da o etrafa doluşan keklikleri daha rahat avlıyorlar" diye de eklemiş.
"Satın alıyorum, al sana 300 altın..." demiş.
Parayı veren padişah; hemen oracıkta kekliğin kafasını kopartıvermiş.
Satıcı şaşırıp, "Be adam! Ne yaptın? En maharetli kekliğin kafasını koparttın" diye dövünürken padişah gürlemiş; "Bu kendi soyuna ihanet eden bir kekliktir. Bu gibilerin akıbeti er ya da geç budur" diyerek, oradakilere büyük bir ders vermiş.
Bilmem bu anlatılanlardan bazıları nasıl bir ders çıkarttı?
Kendi inancına, kendi ideolojisine, kendi hakkına ihanet edenlerden ve de en önemlisi ‘sözümüz namusumuzdur!’ deyip sandık başına tam tersini yapanlardan ve karşısındakinin tüm iyi niyetinden faydalanarak onu arkadan hançerleyenlerden ne beklenir ki?
 
Yeniden buluşmak dileği ile. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49