Bu yazıyı dün yazacaktım. Fakat Pazar günü akşamı Başkent Ankara’da meydana gelen kahpe saldırıya asla kayıtsız duramazdım. O neden ile dün ‘Kahpe Terör’ yazımı ne yazık ki zorunlu olarak öne aldım ve bugün Eyyübiye Belediyesinin öncülüğünde ilimizde gerçekleşecek olan Şanlıurfa Mutfağı ve kültürünün tanıtılması amacı ile gerçekleştirecek olan Şampiyona ile ilgili olarak düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Terörü lanetlerken, bir kez daha yaşamını yitiren Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar temenni ediyorum.
Evet, Cumartesi günü Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin biz gazetecilerle Cevahir konuk evinde buluşması vardı.
Buluşmanın amacı bu yıl ilk kez düzenlenecek olan ‘Şanlıurfa Ulusal aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası’
27 ayrı kategoride 400’ün üzerinde yarışmacının katılması ile 25, 26 ve 27 Mart tarihleri arasında Aguapark’ta gerçekleşecek olan ‘Şampiyona’daki tek amaç, Şanlıurfa mutfağının ve kültürünün tanıtılması.
Eyyübiye Belediyesi böylesine önemli bir şampiyonayı Tüm aşçılar ve Pastacılar Federasyonu ile birlikte gerçekleştirecek.
Urfa denince akla şüphesiz ilk gelen Peygamber şehri oluşu.
Bunu sırası ile tarih ve kültür şehri olma özelliği ve GAP’ın başkenti olmasının yanı sıra eşsiz damak lezzetleri oluşturmakta.
Damak lezzeti konusunda olduğu üzere Urfa’nın gerek kutsal şehir olma özelliği ve gerekse tarih ve kültür şehri olma özelliğini ne yazık ki bırakın Dünya’yı ülkemizde bile hakkı noktasında tanıtabilmekte aciz durumdayız.
İşte bu nedenden dolayı Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin Urfa’nın eşsiz bu yüzünü ortaya çıkartmaya yönelik attığı adımı önemsiyor ve bir Urfa’lı olarak kendisine teşekkür ediyorum.
Dilerim, bu şampiyona Urfa’nın gerek yemek, gerek kültür ve gerekse dini turizmi başta olmak üzere tanıtımında eksikliğini yaşadığımız daha nice özelliklerinin de tanıtımına vesile olur.
İddia ederim ki, Urfa tarih, kültür, dünü turizm, yer altı ve yer üstü tarihi dokusu ve özelliklerinin yanı sıra mutfak kültürü ile bırakın çevredeki birkaç ili ülke genelindeki tüm illerimiz ile yarışamayacak kadar güzellik ve özelliklere sahip bir kenttir.
Hz. İbrahim (a.s.) doğup yaşadığı makam, Hz. Eyüp (a.s.)’ın çileli yaşam sürdüğü makam, Göbeklitepe, Dünyanın ilk üniversitesinin bulunduğu Harran, GAP’ın kalbinin yer aldığı Atatürk Barajı, dünyanın yegâne açık hava akvaryumu olan Balıklı göl, eşsiz yemek ve kültürel özellikler, tarihi dokular, mahalleler, dini ve kutsal makamlar, tarihi daracık sokakların yer aldığı mahalleler ve sayamadığım daha neler? Neler?
Urfa tek başına muhteşem bir şehirdir. İl olarak bizim en büyük şansızlığımız ilin hak edildiği şekle tanıtılamamasıdır. Temennim Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin başlatmış olduğu Urfa ile ilgili bu kültür atağının artarak devam etmesidir. Tabi ki ilgili ve yetkililerimiz başlarını Çiğ köfte ve şıllık ikramlarının bol olduğu sıra gecelerinden başlarının kaldırabilirlerse eğer.
Başkan Mehmet Ekinci ile birlikte böylesine önemli bir şampiyonaya destek veren Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyon Asbaşkanı Ömer Atan ile şampiyonaya katılacak olan tüm yarışmacılara Urfa halkı adına teşekkür ediyorum.
Yeniden buluşmak umudu ile. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49