1 Kasım seçimleri geride kaldı.
Seçmen kararını verdi ve AKP’yi tek başına iktidar ilan etti.
Bu sonuca herkesin, hepimizin saygı duyması gerek. Şimdi AKP için sorumluluk daha fazlası ile artmıştır. Dolayısı ile AKP için şimdi zaman icraat, HDP, CHP ve MHP için ise başlarını iki ellerinin arasına alıp iyice düşünme zamanıdır.
AKP 1 Kasım seçimlerin inanmıştı. Azimle çalıştı. Koştu, kaçanları kovaladı, durmadan, yılmadan azimle çalıştı ve 12 koltuktan 9’unu elde ederek zaferini taçlandırdı. Hem de oylarının 365 binlerden 530 binlere taşıyarak.
HDP 7 Haziran seçimlerinde il genelinde yurt dışı oyları ile birlikte toplamda 297 bin 416 oy almıştı. 5 vekillik kazanmışlardı. Zafer sarhoşu bir anda olmuşlardı. Eş genel başkanlarından Selahattin Demirtaş, elde edilen başarıyı överken ‘emanet oyların farkındayız!’ demesine karşın nedense teşkilatlar bu başarıyı emanet oy olarak görmüyorlardır. 1 Kasım seçimlerine 297 bin oyu tabir yerinde ise çantada keklik olarak görmüşlerdi. Ama 1 Kasım akşamı sandıkların açılması ile kazın ayağının hiç de öyle olmadığını gördüler. İl geneli oyları 297 binlerden bir anda 232 bine düşmüştü. 5 koltuktan ikisini kaybetmiş, 3’ünü zor elde edebilmişlerdi. Eğer HDP seçim barajına takılmış olsaydı o 3 vekillikte hayal olacaktı. HDP bu seçimde fazla istekli değildi. Birçok sandıkta sandık müşahitleri bile yok idi.
Seçim sonrası ‘arkadan hançerlenmek’ ile ilgili olarak Yavuz Sultan Selim döneminde yaşanan bir hikayeyi sizlerle paylaşmıştım. Evet, Urfa’da 1 Kasım seçimlerinde arkadan hançerlenenlerin en başında CHP adayı Vedat Melik geldi. Tek başına bir insan ancak bu kadarını başarabilirdi, Melik’te bunu gerçekleştirdi. ‘tamam söz!’, ‘yanındayız!’, ‘oyumuz senin!’ gibi sözleri bu ilin kelli pelli diye tabir edebileceğimiz sözde sözünün eri birçokları verdi. Ama sonuç ortada. Nedense Melik’i sandıkta oylarını AKP’ye vererek arkadan hançerlediler. Vedat Melik mi kaybetti? Hayır! Urfa’da kaybeden CHP olmuştur. Sol olmuştur. Bir daha sırtı yerden kalkar mı? İşte onu şimdi gidin de bu partinin ‘ağasıyız!’ diyenlere sorun.
1 Kasım seçimlerinde MHP’de fazlası ile kaybedenlerden oldu. 7 Haziran’da 44 bin 109 oy almıştı. 1 Kasım seçimlerinde ise MHP’ye il genelinde 23 bin 575 oy çıktı. MHP’ye Harran ve Akçakale’de toplamda 6 bin 500 kusur oy çıkarken, 7 Haziran’da ise bu iki ilçeden gelen oy toplamı 20 bine yakın idi. MHP’nin kalesi, ülkücü yatağı olarak kabul gören Ova’da yüzünü AKP’ye tamamen çevirmiş ve MHP’de Ova tarafındak arkadan hançerlenmişti.
Evet, seçim artık geride kaldı.
İki gündür piyasalarda olumlu havalar esmekte. AKP daha fazla zaman kaybetmeden bu havayı halkın menfaati noktasında değerlendirmeyi başarmalıdır. Sözlerin askıda kalmaması çok önemli. Verilen sözler mutlaka yerine getirilmeli. Olumlu hava atılımlarla desteklenmelidir.
Seçimden önce söylediğim üzere mesele Ahmetin, Mehmetin ya da A partisinin veya C partisinin kazanması ve ya kaybetmesi değil. Meselede asıl olan kazananın URFA ve dolayısı ile TÜRKİYE olmasıdır.
 
Yeniden buluşmak dileği ile… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49