Suriyeli mültecileri ağırlayan sınırdaki Akçakale  ilçemizin  Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan'ın daveti üzerine Akçakale'ye gazeteci arkadaşlarla gittik
Ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyeli mülteciler yerleşmesiyle Akçakale nüfusu iki katına çıktı. 2011’de Suriye’de başlayan iç savaşın en çok etkilendiği ülke hiç şüphesiz ki Türkiye olurken, ülkemizde de bu konuda etkilenen en önemli şehir ise Şanlıurfa oldu.
En çok Suriyelilerin yaşadığı yerlerden birisi de Suriye’nin Rakka ve Tel Abyad ilçesinin karşısında bulunan Akçakale İlçesi olduğu göze çarpıyor. Yaşam mücadelesi veren Suriyeli misafirler için Akçakale Belediye Başkanı Ecz. Abdulhakim Ayhan'ın çabaları ile Suriyeli mülteciler için ilçe merkezinde İlk Adım Yaşam Merkezi kuruldu. Tabi burada yaklaşık beş bin kişi yaşıyor yaşam merkezini  birlikte gezdik Suriyeler Başkan Ayhan ve eş Akçakale'nin Ayşenur ablası diye adlandırılan Ayşenur hanımefendiye çok büyük teveccüh vardı.  Suriyeliler Başkana Başkan Senden Allah razı olsun sen bize babalık ettin eşin bize Annelik ablalık etti diye dua ediyorlar, İlk Adım Yaşam Merkezinde Ana okulu, çocuk parkları, oyun alanları var. Suriyeliler için birde giyim mağazası açılmış ihtiyacı olan buradan istediği elbiseyi alıyor yaşam merkezinde birde Doktor var başkan burada büyük bir çaba göstermiş buradan ayrıldıktan sonra Topluca Akçakale'yi karış karış gezdik yollara mahallelere parke taşı döşenmiş döşenmeye devam ediliyor. Akçakale İlçesinde devam eden taziye evlileri, camii ve yol yapım çalışmalarını devam ederken Başkan'ın eşi Ayşenur Ayhan öyle kendisini Akçakale'ye adamış ki Akçakale'de yoksul insanların derdine deva olurken evi harabeye dönen yoksul insanların evlerini yeniden inşa ediyor oradaki insanlar Ayşenur hanıma ,bu bizim Annemiz bizim ablamız diyerek Başkan ve eşinden memnuniyetlerini dile getiriyorlar ben şahsen çok duygulandım çok güzel bir olaydır ben başta Belediye Başkanı Ecz Abdulhakim Ayhan, ve eşi Ayşenur Ayhan'ı tebrik ediyorum Başkan durmak yok hizmete devam,  Ayrıca Akçakale belediye basın birimine yeni atanan Arkadaşımız Halil Çap kardeşime' da hayırlı olsun diyorum.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49