Öne Çıkanlar valı bakan haliliye Haliliyede Ramazan Denetimi Şanlıurfada çöken binadan kıl payı ile kurtuldu

Bu haber kez okundu.

Üniversite Hastanesi Enfeksiyona Dikkat Çekti
Mevsimsel değişiklik ve halk arasında artan özellikle gribal enfeksiyonlara karşı korunmalarını tavsiye eden üniversite hastanesi baştabibi Prof. Dr. İbrahim Can Kürkçüoğlu, son zamanlarda ülke genelinde hastanelerde artan enfeksiyonla korunma çalışmalarını anlatarak hastanelerinde  bu konuda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Baştabip Can yaptığı yazılı açıklamada;
“Hastane enfeksiyonları son yıllarda ülkemiz de dahil tüm dünyada önemli hasta olma ve ölüm nedenidir.
 Hastane enfeksiyonlarının kontrolü amacıyla Sağlık Bakanlığının da önerisi doğrultusunda hastalıklara ait verilerin düzenli olarak toplanması, bu verilerin analiz edilerek değerlendirilmesi ve ilgili birimlere dağıtılması işlemleri yapılmaktadır.
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, 2012 yılı içinde taşeron firma hastanemizin temizlik işini 112 elemanla yürütmüştür.
16837 m2  kapalı alanımızda dezenfeksiyon ve temizliğin gerçekleştirilmesi amacıyla, 400 kg yer yüzey dezenfektanı, 350 litre hızlı yüzey dezenfektanı, 750 el dezenfektanı, 220 kg yüksek yüzey dezenfektanı, 1330 lire yüksek düzey alet dezenfektanı, 4500 litre çamaşır suyu, 7500 kg sıvı sabun, 8000 kg evsel atık poşeti, 3600 kg tıbbi atık poşeti, 1200 adet tıbbi atık kutusu, 33 kg haşere ilacı, 1500 adet fare ilacı, 300 adet hamamböceği ilacı, 1600 litre genel amaçlı temizlik maddesi kullanılmıştır.” Dedi
Baştabip Can Kürkçüoğlu açıklamalarında hasta ve hasta yakınlarının hastaneyi ziyaretlerinde gerek doktorların gerekse hastane çalışanlarının bu konuda öneri ve tavsiyelerini dikkate almalarını ve  hastane yönetmeliğine uymaları gerektiğini sözlerine ekledi.
 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49