Öne Çıkanlar valı bakan Haliliyede Ramazan Denetimi haliliye Şanlıurfada çöken binadan kıl payı ile kurtuldu

Bu haber kez okundu.

Otopark Sıkıntısı Da Azalıyor
Büyük arazi üzerine kurulmasına rağmen, bu zamana kadar meydan sıkıntısı yaşayan Şanlıurfa, Topçu Meydanı ve Cumhuriyet Meydanı sayesinde bu sıkıntısından kurtuluyor.
 
Türkiye’nin en büyük arazisi üzerine kurulan iller arasında yer alan Şanlıurfa’da miting ve etkinlikler için meydanların olmaması sıkıntılara sebebiyet verirken, Eski Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından yapılan Topçu Meydanı ve Yeni Belediye Başkanı Celalettin Güvenç tarafından yapımı devam eden Cumhuriyet meydanı sayesinde kent, meydan sıkıntısından kurtuluyor. Kentte daha önce meydan bulunmaması dolayısıyla miting düzenleneceği esnada başta trafik olmak üzere birçok konuda sıkıntı yaşanırken, yapılan meydanlarla birlikte bu sıkıntılar sona eriyor.
 
TOPÇU MEYDANI KENTE NEFES ALDIRDI
 
Kent merkezinde bulunan Topçu Meydanı, daha önce küçük alan üzerine kuruluyken, yıkılan eski valiliğin de alana dahil edilmesiyle birlikte, Topçu Meydanı daha da genişledi. Miting alanı olarak da kullanılacak olan Topçu Meydanı öte yandan, vatandaşlar için yaşam alanı da oluşturdu. Eski valiliğin yıkılmasıyla birlikte daha da genişleyen alanda belediye tarafından çalışmaların başlaması sonucu, ortaya çıkan Topçu Meydanı, kente rahat bir nefes aldırırken, vatandaşlar da bu anlamda memnun olduklarını kaydetti. Eski valiliğin yıkılarak, yaşam alanına çevrilmesinin büyük önem taşıdığını dile getiren vatandaşlar, bu anlamda Şanlıurfa’nın bir meydana sahip olduğunu söyleyerek, “Şanlıurfa’da daha önce meydan yoktu ve her miting esnasında çeşitli sıkıntılar doğuyordu. Topçu Meydanı zaten küçük bir yerdi ve mitinge gelen kalabalığa yetmiyordu. Valiliğin yıkılması bu anlamda çok iyi oldu çünkü alan genişledi. Şimdi tamamlanan Topçu Meydanı, hem miting için hem de sosyal yaşam için çok iyi oldu” şeklinde konuştu.
 
CUMHURİYET MEYDANI SOSYAL YAŞAMA KATKI SAĞLAYACAK
 
Şanlıurfa Valiliğinin yanındaki boş arazi üzerinde çalışması devam eden Cumhuriyet Meydanı, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte sosyal yaşam alanı oluşturacağı bekleniyor. Valilik, Nüfus Müdürlüğü, Tapu Kadastro ve daha birçok birimin yer aldığı bina önünde yapımı devam eden meydan çalışması, şimdiden vatandaşları memnun ediyor. Meydanda öte yandan lokanta olacağı belirtilen binanın da inşaatı devam ediyor. Yaşam ve miting alanı olarak kullanılacak meydanda lokantanın olmasının daha çok önem taşıdığını söyleyen Deniz Çallı adındaki vatandaş, “kentimiz birçok konuda önemli adımlar atıyor ve bu meydan çalışmaları da bu önemli adımların başında geliyor. Daha önce meydan sıkıntısı yaşayan Şanlıurfa, artık iki meydanla her türlü etkinliğe hazır olacak. Daha önce meydan olmadığı için yollar kapanıyordu, yollar kapanınca vatandaşlar zor durumda kalıyordu, miting düzenleyenler yaptığı işten bir şey anlamıyordu çünkü fazla kimse gelemiyordu. Şimdi ise alanlar genişledi ve eskiye oranla iki kat daha fazla kalabalık gelebiliyor. Cumhuriyet Meydanı’nın da hizmete açılmasıyla birlikte meydan sıkıntısı tamamen bitecek” ifadelerini kullandı.
 
OTOPARK SIKINTISI DA AZALIYOR
 
Yapımı tamamlanan Topçu Meydanı ve yapımı devam eden Cumhuriyet Meydanı’nın alt kısımlarının otopark olması sayesinde otopark sıkıntısı da azalırken, buna bağlı olarak, trafik sıkıntısı da azalıyor. Daha önce kent merkezinde otopark sıkıntısına bağlı olarak aksayan trafik, vatandaşların yanı sıra görevli polisleri de zor durumda bırakırken, trafik konusunda ciddi sıkıntılar yaşanıyordu. Daha önceki mitinglerde yolların büyük bir kısmı
 
kapatılırken, yol kenarına park eden araçlar da yolun daha da daralmasına sebebiyet veriyordu. Topçu Meydanı ve Cumhuriyet Meydanı altındaki otoparklar faaliyete geçtiği günden beri otopark ve trafik konusunda sıkıntılar azalırken, bu anlamda vatandaşların yanı sıra, polislerin de yükü hafifliyor. Topçu Meydanı düzene girmeden önce aracıyla miting alanına gelenlerin oluşturduğu kalabalığın boğduğunu söyleyen Nedim Altundağ, “şimdi miting veya konser olursa, aracıyla gelen kişiler araçlarını otoparklara koyacak ve bu şekilde trafik yoğunluğu azalacak. Daha önceleri, aracıyla miting alanına gelmeye çalışan vatandaşlar, araçlarını yol kenarına park ettiği için her türlü sıkıntı yaşanıyordu ancak, şimdi öyle değil. Otopark hemen mitin alanının altında bulunuyor, bu meydanların yapılması ciddi anlamda kente nefes aldırdı” dedi.
 
Kent merkezinde öte yandan 11 Nisan ve Tugay alanının yeşil alana çevrilmesiyle beraber kentin daha da güzelleşeceğini belirten vatandaşlar, Şanlıurfa’nın sosyal yaşam alanı olma yolunda önemli adımlar attığını dile getirdi. Ali ÇETİNKAYA 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49