Öne Çıkanlar valı bakan haliliye Haliliyede Ramazan Denetimi Şanlıurfada çöken binadan kıl payı ile kurtuldu

Bu haber kez okundu.

Otogarda seferler yetersiz kaldı
Kurban Bayramının bitmesinden sonra otogarda yoğunluk bitmiyor. Tatil dönüşü için başka illere gitmek üzere, otogara gelen vatandaşlar, otogarda aşırı yoğunluğun yaşanmasına neden oluyor.
 
Bayramdan yararlanıp, tatil ya da memleket ziyareti için Şanlıurfa’ya gelen vatandaşlar, yoğunluğun yanı sıra otogarda bilet kalmamasına neden oldu iç ve dış seyahate talebin artmasına neden oldu. Otogarda aşırı talep nedeniyle fiyatların da normalin üstüne çıktığı belirtildi.
 
Resmi tatilin 9 gün olması nedeniyle, yolcuların büyük bir kısmını şehir dışında okuyan Şanlıurfalı öğrenciler oluşturuyor. 9 gün boyunca aileleriyle birlikte vakit geçirmek için memleketlerine gelen öğrencilerden dönüş biletini önceden alanlar, belirlenen saatte yolculuk yaparken, yeni bilet almaya gelenler ise birkaç gün sonrasına bilet kestirmek zorunda kaldı. Diğer ulaştırma yollarında olduğu gibi karayollarında da Bayram tatili döneminde yoğunluk yaşandı. Aşırı talebin olması dolayısıyla ek sefer başlatan otobüs işletmeleri, yolcuların mağdur olmaması için sefer sayısını artırdığını ancak, yine de yeterli olmadığını belirtti.
 
Bu bağlamda karayolunda ulaşım hizmeti sunan otobüs işletmeleri, Kurban Bayramı tatilinde yaşanan yoğunluğu karşılamak için bayram öncesinden hazırlık yaptıkları ama yine de yetersiz olduğu ve birçok vatandaşın dönüş için bilet bulmakta zorlandığı gözlendi.
 
Şirket yetkilileri, her sene aynı durumun yaşandığını söyleyerek, vatandaşların önceden hazırlıklı olmasını istedi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da otogarda bilet bulamayan yolcu sayısının yoğunlukta olduğunu aktaran yetkililer, otobüs şirketlerinin tüm çabaları sarf ettiğini ancak bu çabaların yetersiz kaldığını belirtti.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49