Öne Çıkanlar valı bakan haliliye Haliliyede Ramazan Denetimi Şanlıurfada çöken binadan kıl payı ile kurtuldu

Bu haber kez okundu.

İsotla yanan eller
Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde kadınlar sıcak havaya rağmen  taze kırmızı biberleri, temizleyip kurutarak kışlık ihtiyacını gideriyor.
Şanlıurfa ve yöre mutfağının vazgeçilmez tatlarından isot,Harranlı kadınlar tarafından ev ihtiyaçlarını gidermek amacıyla sıcak havaya rağmen  acı biber çıkararak kışlık ihtiyacını gideriyor. Tarlalarda Güneşin altında toplanan kırmızı biberler, öncelikle yıkayıp daha sonra tohum ve saplarından ayıran kadınlar, bu işlemin ardından kırmızı biberi geniş bir alana yayarak güneşte kurumaya bırakıyor. Güneşte kurutulmaya bırakılan biberleri zaman zaman karıştırıp, ters yüz eden kadınlar, bundan sonra işin en zorlu kısmı olarak bilinen kurutulan biberler öğütülüp pul biber haline getirilmesi işlemine geçiyorlar.
Biber çıkaran Harranlı kadın, “Güneşin altına sulu tarlalardan biberleri topluyoruz, daha sonra topladığız biberleri temizliyoruz.  zaman zaman ellerinin yanması nedeniyle  ellerimizi su dolu kaplara sokarak acıyı dindirmeye çalışıyoruz, Gün boyunca sıcakların altında biber çıkarmak zorunda kalıyorum. Yaz mevsimi boyunca acı biber çıkararak kışlık ihtiyaçlarımızı gideriyoruz" dedi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49