Öne Çıkanlar ak partı Okullar yarında tatil! canlı skor harran unıversıtesi Eyyübiye ilçesinde ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Çiftçi, Bu yıl 11 Nisan coşkulu kutlanacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Cumhuriyet Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.  Gazetecilerle biraraya gelen Nihat Çiftçi 11 Nisan Urfa'nın kurtuluş etkinlikleri  hakkında bilgi verdi. Öte yandan Nihat Çiftçi, 11 Nisan'da Şanlıurfa'ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Şanlıurfa hemşehrilik beratının verileceğini belirti.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Bu yıl 11 Nisan Urfa'nın kurtuluşu 7 Nisan günü başlayacak 9 gün sürecek 23 etkinlik düzenlenecektir.
Başkan Çiftçi, "Bilindiği gibi Urfa'nın şanlı ve destansı bir mücadeleyle bağımsızlığını kimsenin egemenliği altına bırakmadığı 11 Nisan tarihi, bizim için çok önemli bir gündür. Biz, bu şanlı ecdadın nesli olarak tarihe altın harflerle yazılan 11 Nisan'ı, Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Geçtiğimiz yıl TBMM Başkanımız ve Başbakanımızı ağırlayan şanlı şehrimiz, bu yılda sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleri ile onurlu bir günü daha yad edecektir. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisimiz, Şanlıurfa'ya vermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a fahri hemşerilik beraatını vermeyi karar almıştır. İnşallah 11 Nisan'da Cumhurbaşkanımıza Şanlıurfa'yı beraatını takdim edeceğiz" diye konuştu.
Çiftçi, "94 yıldır yürürlükte olan parlamenter sistem, geçmişte bir çok sıkıntıyı da beraberinde getirdi. Cumhuriyet demek halkın hakimiyeti demektir. Yasama, yürütme ve yargının millet tarafından belirlenmesi demektir. Ancak bu 94 yıllık tecrübemizde her zaman sıkıntılarla karşılaştık. Bu süreç içerisinde bir kere çok kısa süreli hükümetler meydana geldi. Hükümetlerin ortalama ömrü 1,5 yılı geçemedi. Bu bir yana koalisyon hükümetlerin var olduğunu görüyoruz. Ve burada da çok büyük bir koordine olamama gibi olumsuz olayları yaşadık. Bu 94 yıl içerisinde yürütme tek başlı idi. Yani Cumhurbaşkanı yürütmenin başı olan anayasada geçiyordu. Ama bakanlar kurulu yani yürütmenin başı fiilen başbakandı. Başbakan ile Cumhurbaşkanı arasında sürekli çatışmalar yaşanıyordu. Mevcut sistem bizi istikrarlı hale getirmiyor, bizden güçlü iktidar çıkarmıyor, yasama, yürütme ve yargı arasındaki ayrılığı ortaya koyamıyor. İşte onun için 16 Nisan'da hep birlikte 'evet' diyerek bu sıkıntılı günleri hep birlikte aşacağız" dedi
Çiftçi, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Eski 11 Nisan Stadyumunun yerine yapılan Novada Park’la ilgili olarak Çiftçi, artık bu konunun gündemden çıkarılması gerektiğini ve 2 hafta içersinde cami inşaat temelinin atılacağını  kaydetti. Çiftçi, bu projeye Büyükşehir Belediye Başkanlığı hiçbir para ödemeden yüklenici firma tarafından 15 Milyon TL para harcandığını vurgulayarak, “Yine her ay 75 Bin TL de Büyükşehir Belediyesine kira bedeli gerçekleştirilecek. Burası bir istihdam yeridir, bunu bir tarafa bırakalım, otoparkı da alt tarafta yapılmıştır. Tamamıyla meclis kararımıza, meclis plan notlarımıza uygun bir şekilde yapılmıştır. Buralarda debelenmenin hiçbir anlamının olmadığını düşünüyorum. Bu proje tamamlanmıştır. Şanlıurfa’ya nefes veren bir projedir. Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından iş merkezi olarak yapılmıştır. Bu benim dönemde olmamasına rağmen bu eğim ancak öyle değerlendirilebilir. Yaklaşık 3 yıldır Şanlıurfa’nın gündemindedir. Sanki Şanlıurfa’nın başka sorunu yokmuş gibi, sanki başka projelere adım atmayacakmış gibi buralar tartışılıyor. Gerek olmadığını düşünüyorum. Artık proje bitmiştir. Camisini de tamamlayacağız” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49