Öne Çıkanlar valı bakan haliliye Haliliyede Ramazan Denetimi Şanlıurfada çöken binadan kıl payı ile kurtuldu

Bu haber kez okundu.

Ankara’dan getirdiği soğanları Urfa’da satıyor
 Mevsimlik tarım işçisi olarak gittiği Ankara’da soğan tarlası sahiplerinin verdiği soğanları kente getirerek satan Mehmet Karadaş, yol parasını bu şekilde çıkarmayı planlıyor.

Şanlıurfa’dan Ankara’ya soğan toplamak için giden Mehmet Karadaş ve ailesi, hasat döneminin ardından tarlalarda kalan soğanları topladıktan sonra, tarla sahibinin de verdiği soğanları kente getirerek satıyor. Zekat adı altında kendilerine verilen sokaklara, kendi topladıkları soğanları da ekleyip Şanlıurfa’da sattığını söyleyen Karadaş, soğan parasını alıp, yol masraflarını çıkarmayı planladığını söyledi.

İlkbahar aylarından itibaren Şanlıurfa’da ayrıldıklarını ve en son Ankara’da soğan toplamaya gittiğini belirten Karadaş, “bizler temel geçimimizi mevsimlik tarım işçiliğinden sağlıyoruz. Burada bir geçim kaynağımız olmadığı için mevsimlik tarım işçisi olarak çeşitli illere gidiyoruz. Ankara’da soğan topladıktan sonra, tarla sahipleri, tarlada kalan soğanları kendimize toplamamızı istiyor. Hasat zamanından sonra tarlada kalan soğanlar bizim oluyor. Biz de onları topluyoruz. Daha sonra tarla sahibi de bize biraz veriyor. Hepsini araçlara yükleyip Şanlıurfa’ya getiriyoruz. Burada bu soğanları satıp, gidip gelene kadar harcadığımız masrafları kurtarmaya çalışıyoruz.

At arabası üzerinde sokakları gezerek,  bu soğanları satıyoruz. Eğer hepsini satarsak, masraflarımızı kurtaracağız. Çalıştığımız para da cebimizde kalacak” diye konuştu.

Ankara’dan getirdiği soğanları bir inşaatın deposunda sakladığını söyleyen Karadaş, kış aylarına kadar ellerlindeki soğanları bitirmeyi düşündüklerini söyledi. Her yıl aynı şekilde yaptığını belirten Karadaş, “Dediğim gibi burada bir işim olmadığı için her yıl İlkbahar aylarıyla birlikte il dışına çıkıyoruz. Ankara’da tarla sahipleri bize soğan veriyor. Bizler de buraya getirip satıyoruz.

Her yıl aynı şeyi yaptığımız için artık bu işimizi öğrendik. İnşaatın alt kısmında koruduğum soğanları sokaklarda satıyorum. Kış ayları gelmeden hepsini bitiririm. Bu şekilde yaşamımızı sürdürüyoruz” dedi.

Karadaş, soğanların kısa zamanda bozulduğunu da anımsatarak, ellerindeki soğanları erken satmak için olabildiğince fazla çalıştığını sözlerine ekledi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49