İster silah olsun ister patates, komisyoncu hep kazanır. Bu yıl sanırım patates üretecisi tarladan toplamaya bile masraf yapamıyormuş, ama işin ilginci biz patatesi 1 liradan almak zorundayız. Bir zamanlar bizde bahçemizde ürettiğimiz sebzeleri yok pahasına götürüyorduk komisyoncuya ama ürünün parakende halini görünce bu işin böyle olmayacağını anladık ve direk pazarda satmayı denedik ve haklı olduğumuzu gördük..
 
        Hep söylenip duran üst akıl diye bir olgu vardır ya işte bu ne idüğü belirsiz şeyin bir tek mesleği vardır, komisyonculuk. Evet komisyonculuğu çok iyi yapar bunlar hammaddeyi üretmek için alınteri dökme ihtiyacı duymazlar hiçbir zaman, petrolü, elması vede hatta beyni gasp eder veya çalar. Zaten alt akıl da emirlerinden hiç çıkmaz ya. Nakliyeciler bulurlar, hamal bulurlar, üretici bulurlar ve en son alıcıda bulurlar e tek şey kaldı pazarlama oooo o neki şeker şerbet... zehir pazarla, silah pazarla, kan pazarla ama hep güler yüzle tatlı ve kibar.
 
        Hani Yahudi sermasesi kolası vardırya ramazanlarda davul ve pide ile iftarımızı açtıran işte o narkozu bize enjekte edenler, o komisyoncular çok güzel konumlarda yer tuttular. Tüm alana hakimler yani tüm piyasaya. Seni koşturur susatır ve sularını satarlar. Arabanın cazibesi ömürlük benzin akışı. Dokunmatik telefon ay sonu gelir güzel faturası haa çarpı aile fert sayısı. Çamaşır makinesini al, deterjanını al yetermi yetmeez hani bunun kireç çözücüsü. Tv satar, basar illimünatiyi. Aile yıkan dizileri, gençliğin genetiğini dağıtan proğramlarla ve dahi bozuk çizgi filmleri izletir, kuşatır sarar sarmalar her birerlerimizi...
 
        Dedik ya kazanır hep komisyoncu. Kardeş kardeş yaşayanların arasına küçük bir fesat ve açılsın tezgahlar. Gel gel her tür silah burda katlet kardeşini ve Afrikayı, Afganistanı, Irakı, Suriyeyi, ortadoğuyu ve daha nicelerini parçalayıp yok ettiler birliklerini ve kültürlerini.
 
        Mafyadır diğer adı. Çekini verenler olur ya, alacaklı kazandığını düşünür ancak kazanan hep mafyadır. Ezotorik masallar uydururlar bazen, beyninin sesini duyduklarını iddİa ederler oysa müthiş telekulaklara sahiptirler, yerler beyinlerini birilerini şantaj ve zorbalıkta bazen ama figuranlarda komisyonu yapacağı toplumdan hani, zayiatı sıfır.  Zombileşenler içer kanını kardeşinin. Kim kazanır yine komisyoncu...
 
        Son bir ayda yine atak yaptı komisyoncu, kiraladığı şizofrenin iradesi çalınmış askerleri ile denedi, istediği sonucu alamadı ama bir çok ciğercanımızı yetim öksüz bıraktı ardına doğu illerimizi bombalattı başka kiralık beyinlerce, yine yaktı canımızı ama amacına ulaşmak için devam edecektir dedik ya yine kazanıyor komisyoncu ciğerlerimize akıttığı közleri kâr sayarak . 
 
        Ve durmuyor kan tüm mazlum beldelerde taki o komisyoncuya hammade olmamayı, hamal olmamayı aracı olmamayı öğrenip kendi ürünümüzü kendimiz pazarlayabilecek erginliğe ulaşıncaya dek...
 
Saygılarımla...
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49