AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen ile önceki gece sahura doğru düzenlenen bir organizasyonda bir araya geldik.
 
     Enerjiden, eğitime, Başbakan’ın son Urfa ziyareti ile ilgili gözlemleri, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili Urfa’daki oy hedefi, Erdoğan sonrası olası Genel Başkan adayları, Suriyeliler, Belediye Başkanları, Bakan Çelik’in sağlık durumu, üçüncü kez adaylık konusu, Ekmeleddin İhsanoğlu ve daha birçok konuda çok hoş bir sohbetimiz oldu.
 
     Emin Önen iki dönemdir, Urfa’dan Milletvekili.
 
     Üçüncü dönem kuralının teğet geçtiği Önen, 2015 yılında yapılacak olan Milletvekilliği için şimdiden ‘Varım’ deme cesaretini ortaya koyan bir iki isimden bir tanesi.
 
      Önen, Milletvekilliği döneminde gerçekten Urfa ile sürekli iç içe olmuş bir isim.
 
      Başarılı bir isim ile birlikte aynı zamanda hayırsever kimliğini de unutmamak gerekir. Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde iki bin aileyi bir kez daha sevindirmeyi başardı.
 
      Önen, düşündüğünü açıkça ifade etmekten çekinmeyen bir isim.
 
      Her zaman bardağın dolu tarafını tercih eden, yapıcı ve akılcı birisi.
 
      Düşünmeden konuşmayı hiç sevmiyor.
 
      Her fikre açık olmak ile birlikte, değişik düşüncelere de önem veren bir yapıya sahip.
 
      Önen’e Sahur buluşmamızda ilk olarak, Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan’ın Urfa ile ilgili izlenimlerini öğrenmek istiyorum.
 
      ‘Başbakanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Erdoğan, Urfa’dan bir kez daha hoşnut bir şekilde ayrıldı. Mutluydu. Gözlerindeki ışıltıdan bunu görebiliyorduk’ dedi.
 
       Enerji kesintilerinin, voltaj oynamalarının ciddi çıkıntılar meydana getirdiğine de dikkat çeken Vekil Önen, ‘Bu konuyu Bakanlık nezdinde Ankara’da sıkı takip etmekteyiz. Yeni dönemdeki hedefimiz mevcut hatların güçlendirilmesi, yenilenmesi ve yeni trafoların kazanımı olacaktır’ dedi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Urfa’daki oy hedeflerinin yüzde 80’den aşağı olmayacağının da altını çizen Önen, Belediye Başkanlarına süre verilmesi gerektiğini, Suriyeliler konusunda ise akılcı ve çözüme yönelik adımlar atılacağı müjdesini verdi. Urfa Milletvekili ÇSG Bakanı Faruk Çelik’in sağlık durumuna ilişkin bir soruma ise Vekil Önen, ‘Bakanımız çok ciddi bir ameliyat geçirdi. Babam’dan dolayı bu rahatsızlığı çok iyi anlıyorum. Onun stresten uzak, dinlenmesi gerekiyor. Ama o bunu yapmak yerine hizmeti tercih etti ve işinin başında. Ama sıkıntısı fazla’ demekle yetindi.  
 
       Erdoğan’ın karşısındaki ciddi rakiplerden Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili bir soruma ise Milletvekili Önen, ‘İhsanoğlu bu işte yalnız bırakıldı. CHP ve MHP’lilerin durumu ortada. Urfa başta olmak üzere bölge de pek fazla oy alacağına inanmıyorum. AKP olarak biz ilk turda Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı seçerek işi nihayetlendirmiş olacağız’ dedi.
 
        Milletvekili Önen, Urfa’nın son dönemlerde çok ciddi yatırımlarla karşı karşıya kaldığını, hizmetlerin tamamlanması ile Urfa’nın yaşayacağı değişiminin daha net olarak ortaya çıkacağına da dikkat çekerek, ‘eğitimden sağlığa, ulaşımdan tesisleşmeye, sosyal ve kültürel alanlardaki daha birçok alanda AK Parti olarak çalışmalarımız sürmekte. Urfa’da inanıyorum ki her şey çok daha güzel olacak’ diye müjdelerini sıraladı. Milletvekili Önen’e samimi açıklamalarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Ve üçüncü dönem Milletvekilliği yolunda da şimdiden yolun açık olsun diyorum.
 
 
 
          Yeniden buluşmak dileği ile.