7 Haziran’a doğru hızla koşan ülkemizde şimdi herkes listeler üzerine yorumlarda bulunuyor. Listede seçilebilir yerde yer alanlar mutlu ve umutlu, listede sıkıntılı olanlar endişeli. Listeye giremeyenler ise birebirde kılca kıyametler kopartıp duruyor. Hatta hızını alamayanlar daha düne kadar yakalarında partilerinin rozetleri ile hava atarken şimdi o rozeti ayakaltına almış durumdalar.
 
Şapkadan çıkan tavşan olayını bilirsiniz.
 
Bana göre açıklanan listelerde de şahsen ben Şapka ve Tavşan olayı ile karşı karşıya kaldım. Allah aşkına nedir bu siyasi partilerin liste rezaleti?
 
Sadece AKP’mi?
 
Hayır!
 
CHP’nin de, MHP’nin de HDP’nin de listeleri ne yazık ki, ağaların, paşaların, dayıların, emmilerin istediği şekilde.
 
AKP’nin liste başında Viranşehir’li Nureddin Nebati var.
 
CHP’nin liste başında Siverek’li Ali Murat Bucak yer almakta.
 
MHP’nin liste başında Harran’lı İbrahim Özyavuz bulunuyor.
 
HDP’nin liste başında ise 1971 Diyarbakır doğumlu Osman Baydemir.
 
İyi tamam da benim öz Urfalım nerede?
 
13 ilçemiz var. Seçmen sayımız 900 binin üzerinde. Haliliye ilçemizin seçmen sayısı 200 bine yakın. Yani Urfa ili seçmen sayısının neredeyse dörtte biri oranında. Ama ne hikmet ise partilerin liste başları ilçelere adeta tahsis edilmiş durumda.
 
Yazımı ve eleştirilerimi n olur yanlış anlamayın. Urfa derken tabi ki Siverek’te benim, Ceylanpınar’da, Suruç, Halfeti ve Bozova’da. Karaköprü’de öyle. Ama nedense aday dağılımında maalesef meydanı sadece ilçelere tahsis etmiş durumdayız.
 
Bu bana göre çok yanlış olduğu kadar 900 bin seçmene sahip Urfa merkezine de yapılmış bir saygısızlıktır.
 
Evet, 7 Haziran Genel seçimleri öncesinde açıklanan listelere baktığımda Şapkadan çıkan tavşan misali, bir partide Viranşehir’den iki aday listede yer alırken, bir başka partide Ova’ya yakın birden fazla aday karşımıza çıkmakta.
 
Aday adaylık surecinde Urfa merkez doğumlu olup, Urfa’nın sevilen eşraflarından sevilen, sayılan, vizyonu ve misyonu olan, eğitimli hiç kimse yok muydu?
 
Ama ne hikmet ise Parti genel merkezleri Urfa’yı öz Urfalılara teslim etmek yerine listeleri ilçe endeksli isimlerle donattılar.
 
Allah sonumuzu hayır ede inşallah!
 
Yeniden buluşmak dileği ile..