Urfa’nın en önemli sorun ve sıkıntılarından birisidir OTOPARK.
 
Kent nüfusunun 800 bine merdiven dayadığı be kentte kaç tane çok katlı otoparkımız var? Bırakın çok katlı otoparkı, bu kentte adam akıllı kaç tane giriş ve çıkışları ile sorun teşkil etmeyen otopark var?
 
Yeni Valilik binası yapıyoruz, OTOPARK’ı unutuyoruz!
 
Büyükşehir Belediyesinin hepten OTOPARKI yok!
 
Bir AVM yapılıyor ve hizmete açıyoruz yine OTOPARKI yok!
 
Kentin kalbinde çok katlı bol yıldızlı Otel hizmete açıyoruz, OTOPARKI’nı yine unutuyoruz!
 
Şehrin yine kalbine nasıl oluyor ise Hastane ruhsatı veriyor ve hastane yaptırıyoruz. Ama nedense OTOPARK’ı kimsenin aklına gelmiyor!
 
Kent merkezinde en önemli adreslerinde çok katlı binalar, Plazalar yaptırıyoruz. Ruhsat veriyoruz. Ama ne hikmet ise OTOPARK’ını yine unutuyoruz!
 
Bir site düşünün. Site içinde 200 daire var. Sadece site sakinlerine bir ya da iki araçlık site içi otoparkına kullanım izni veriliyor. Eğer ailenin üçüncü bir aracı var ise site dışına yolun herhangi bir noktasına araç parkı yapıyoruz. 200 konutluk siteye eğer o gün ya da akşam 50 araçlık misafir geliyor ise zaten sitenin dört bir yanda aracınızı park etmeniz imkânsız halde.
 
İyi tamam da ruhsat aşamasında iken ilgili ve sorumlu Belediye ruhsat verirken OTOPARK zorunluluğu getirmiyor mu?
 
Ne yazık ki, tüm bu işler sözde kalmakta.
 
Hani, zararın neresinden dönülse kardır diye bir söz vardır bilirsiniz. Temennim Urfa Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere merkez Karaköprü, Haliliye ve Eyyübiye ilçe Belediyeleri ister konut, ister AVM, ister Hastane, ister mağaza olsun bir yere ruhsat verirken mutlaka Otopark sorununa birinci derecede eğilsin.
 
Bu şehirde eğer bir Hastanenin ya da bol yıldızlı Otelin müşterileri eğer araçlarını dört bir yana gelişigüzel olarak park ettiriliyor ise vay o memleketin haline.
 
Sorunun bir an önce çözümü dileği ile…
 
 
 
Şen ve mutlu kalınız.