Mübarek Ramazan’ın bugün şükürler olsun ki 7’nci günüdeyiz.
Oruç ibadetinin en önemli sevaplarından biri de insana nimetin kadrini bildirmesidir. Her şeyin kadrini ve kıymetini ancak yokluğu fark ettirebilir. Başta Şanlıurfa halkı olarak, değişmeyen bir vasfı vardır; Türk tarımının modernleşmesini engellemek için, Şanlıurfa çiftçisine verilen destekleme paraları, ellerine geçtiği zaman o paranın devamlı geleceğini, sanki hiç tükenmeyeceğini zannederiz.. O destekleme parası öğle bir zamanda kesilecektir ki, alışılan lüzumsuz tüketim kültürü, size ''Allah korusun'' o arazileri de sattıracağının farkında mısınız? Eldeki nimetin kadrini bilmeliyiz ve savurma hastalığını niçin tedavi (Terk) etmiyoruz? Riyakârlık kültürüne odaklananlar, bakıyorum haram yollarla elde ettikleri o kazanç ile toplu iftar yemek programları düzenleyip, kadirşinas İslam âlemine karşı hayırsever unvanını kazanabilme ve haramzadeliklerini unutturma telaşı  içerisindeler.
İnsanları bu şekilde kandırabilirsiniz;
Peki ya Cenab-ı Allah'ı kandırabilir misiniz?
İslam âlemi olarak, biliriz ki sabır; ahlaki esasların en yükseği ve hatta ana mayasıdır. Sabır denilen meziyete sahip olmayan insanlar bencil düşünce ve maddiyatı ön planda tutma ahlakına sahip olmaları münasebetiyle münafıklığını onaylayan insanlardır. Tıpkı bunun gibi ahlak bakımından en üstün bir mevki ihraz etmiş olanlar da mutlaka sabır denilen meziyete sahip olan kimselerdir. Zira hem dünya yaşamındaki engelleri yenmek, hem de Allah yolunda bazı tahammülü güç eziyet ve cefalara katlanmak, nefsin hoşuna gitmeyen ezalara razı olmak Cenab-ı Allah'ın rızasını kazanmak tamamen sabır denilen ahlaki üstünlük sayesinde mümkündür.
Kur'an-ı Kerim'de sabrın medhi hakkında yetmiş ayet vardır. Hakkında bu kadar çok medhi ilahi varid olan bir meziyyetin üstünlüğünü ve derecesini sizin takdirinize bırakıyorum.
Cenab-ı Allah sabredenleri felah ve saadetle müjdeliyor. Oruç tutarak  sabredenlerin dünyada ve kendi huzurunda nail olacakları yüksek mevkiden ve saadetten çok bahsediyor. Allah'ın bu medhine layık olmak vicdan muhasebesi yapan insan için en büyük şeref değil midir?
 
Allah'ın, Selamı, Bereketi ve mutluluğu üzerinize Olsun.
 
Yeniden buluşmak dileği ile…