Bugün sizlerle üç ayrı bölümde sohbet etmek istiyorum.
 
Yazımın ilk bölümünü AKP’nin Urfa’daki yeni umudu, lokomotifi ve belki de ağabeylik formülü üzerine dizayn edilen Nureddin Nebati ile ilgili olacak.
 
Nureddin Nebati nereli?
 
Viranşehir kökenli Urfalı!
 
Yeni bir siyasetçi mi?
 
Hayır!
 
Ona şimdilerde biçilen yeni ağabeylik, Bakan beklentisi rolüne sakın aldanmayın. Siyaset bilim uzmanı bir kimliğe sahip. Orta düzeyde İngilizce, az düzeyde Arapça (Öz geçmişinde öyle belirtilmiş) bilen Nebati, 12 yıldan bu yana Urfa’da ve siyasetin içinde.
 
Ama ne hikmet ise bugüne kadar gün yüzüne çıkmıyordu ya da çıkartılmıyordu. Şimdi maşallah yaklaşan 7 Haziran seçimleri öncesinde Urfa’da kurtarıcı kimliğinde. Şimdi Nebati’ye naçizane soruyorum. Urfa’nın bugüne kadar başta enerji olmak üzere yığınlarca sorunları, sıkıntıları vardı. Neden bugüne kadar bu kentin derdine derman olmadın? Ve neden bugüne kadar kendini hep perde arkasında tuttun. Ortaya çıkman için ille de milletvekili adayı olman mı gerekiyordu?
 
         ****
 
(Birecikli) Ahmet Eşref Fakıbaba’yı bilirsiniz!
 
Şahsen benim için Urfa Belediye Başkanı iken, ‘Bakan Çelik aday olursa ben yokum!’ demesi ile biten bir isim. Şimdi AKP’den 7’nci sırada milletvekili adayı. Ne yalan söyleyeyim. Umarım Milletvekili olmaz. Çünkü Milletvekili olsa bile Urfa’ya verebileceği bir şey olmaz da ondan. (hani, ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz derler ya, bizimkisi de bu örnek)
 
Yine elinin cebine koyacak, (Cebinde ne varsa!) sağa sola ‘bana altı ay sabredin. Sonra Allahıma kitabıma bakın neler olacak?’ deyip gününü geçirecek.
 
Fakıbaba, bu kentte iki dönem 10 yıl Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. Ne yaptı? Herkes ile kavga etti durdu! Bu kentin şehir içi trafik ulaşım sorununu bile çözemedi. İşte son bir haftadır şehir içi trafik konusunda Urfa’da yaşananları görüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bakın istenirse neler yapılabiliyormuş. İki dönem Başkanlık koltuğunda oturan Birecikli Fakıbaba’ya şehir ulaşım konusunda atılan hamleler ithaf olsun. İnşallah gözlerinde bir sorun yok ve yapılanları görmüştür. Daha çok şeyler var anlatılacak ama ben AKP’li diğer adaylara ve de AKP’lilere haksızlık yapmak istemiyorum. Umarım anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az misali anlatmak istediğimizi anlamıştır.
 
      ****
 
7 Haziran’da milletvekili Genel seçimleri var.
 
AKP’nin Urfa adına halı hazırdaki 10 milletvekilinden Bakan Faruk Çelik ile Yahya Akman üç yıl kurbanı olmalarından dolayı listelerde yer alamadılar. Buna karşın diğer 8 milletvekilinden Abdülkerim Gök ve Emin Önen dışındakiler listede bir kez daha yer buldular.
 
İyi tamam da, Mahmut Kaçar’ın, Halil Özcan’ın, Mehmet Akyürek’in ve de Aydın ilinden üçüncü sırada listede yer bulan Zeynep Uslu’nun liste dışı kalan Gök ve Önen’den Allah aşkına ne farkları var?
 
Bana göre Abdülkerim Gök, Urfa adına Mecliste en çok mücadele veren, koşan ve koşturan bir isim idi. Emin Önen’de öyle idi. Siyasette ‘Vefa’nın olmadığı, olamayacağı ve Vefa’nın sadece İzmir ile İstanbul’da birer ilçe isimleri olmaktan ibaret olduğuna şahit olduk. Bize düşen Gök ve Önen’e Urfa adına hizmetlerinden dolayı onlara teşekkür etmek kalıyor.
 
 
 
Yeniden buluşmak umudu ile…