Dün mübarek üç ayların başlangıç günüydü.
       Bugün Regaip Kandili.
       Hepinizin öncelikle mübarek üç aylarını ve hemen akabinde de Regaip Kandilinizi tebrik ederim.
       Cenab-ı Allah’a ne kadar şükretsek az olsa gerek.
       Neden mi?
       Bizleri bir kez daha bu mübarek günlere kavuşturduğu için tabi ki.
       Bugün sizlerle dilimin döndüğü kadar her zaman sadakat ve samimiyetle rağbet edilmesi gereken REGAİP Kandili ile ilgili sohbet etmek istiyorum.
       Müslümanlar arasında ''Üç aylar'' diye anılan RECEP-ŞABAN-RAMAZAN ayları da Rahmet, mağfiret ve bereket bakımından diğer aylardan daha üstün, bereketli ve feyizlidir. Recep-i şerifin ilk Cuma gecesi REGAİP Kandili, yirmi yedinci gecesi MİRAC gecesi ve RAMAZAN ayındaki KADİR gecesi gecelerin en ulvileridir. RECEP'in ilk Cuma gecesi olan REGAİP Kandili, 01-Mayıs Perşembeyi Cuma'ya bağlıyan gecedir. REGAİP'in kelime manası; çok şumüllü, sevilen sayılan, fazilet ve bereketi bol olan demektir. Bu manalarından da anlaşılacağı gibi REGAİP gecesi, Allah'ın nimet, rahmet ve mağfiretinin Mü'minlere bol bol ihsan edildiği bir gecedir.
          Yüce Türk İslam âlemi ve Şanlıurfa halkı olarak, Şanlıurfa Dünya'nın dördüncü Kutsal şehri olduğunun bilincinde miyiz?
          Asırlardan beri bütün mü'minler ve Yüce Türk İslam alemi, mübarek günlere büyük önem verdiğini tarih de onaylıyor. Allah'a binlerce defa şükürler olsun, Şanlıurfa'ya yalnız çiftçiye pamuk destekleme parası olarak beş yüz milyon Türk lirası (500 000 000) ödeniyor; bu rakama ürün bedeli dahil değildir.
          İslamın getirdiklerine göre Şanlıurfa'nın yerli halk fakirlerinin, fıtır sadakası, Zekat ve benzer hayırlar düzenli dağıtılırsa hiç bir fakir kalmaz ve açlık münasebetiyle el uzunluğu ve diğer yüz kızartıcı faaliyetler de olmaz.
          Mademki,  Şanlıurfa'lılığımız ile gurur ve iftihar ediyoruz; o zaman dünya işlerine gösterdiğimiz fanatikliliğin (İlginin) yüzde 51'ni Mübarek gün ve aylara gösterelim ki, sadakat ve samimiyetle Müslümanlığımızı ve Şanlıurfa'lı olduğumuzu kanıtlayabilelim. Dersine çalışmadan ilgili ders öğretmeni sana not verir mi? Yani dua ile ders geçme olmaz. Allah, Kur'an, Hz. Muhammed (s.a.v.) ve hadis-i şeriflerini ve vatan sevgisini uygulayarak İslamiyeti yaşamalıyız. Bu mübarek günlerde, İslam âleminin içinde internet virüsü gibi dolaşan bazı RİYAKAR'lar mesela, 420 rakamını yıllarca 1680'ne çıkarıp, haksız kazanç elde eden ve şimdi de halk onları önderlik yapsın diye sorumluluk vermiştir. İşte bu RİYAKAR'ların İslam âleminin arasına girip dolaşmalarına dikkat etmeliyiz!
       ''Vatanı sevmek imandandır.''
       Kutsal olarak bildiğimiz ve inandığımız her şey Vatan sayesinde korunur. İslam dinini muhafaza, mülkümüzü muhafaza, ırz ve nefsi muhafaza Vatan sayesindedir. O zaman Vatan, bizim manevi anamızdır. Yaşadığı Vatanını sevmeyen bir Müslüman’ı düşünebilir misiniz?
        Dünyada en büyük ihanet, Vatana ve millete ihanettir. Hem Vatana ihanet edeceksin, hem de Müslüman’ım deyip bulunduğun toplumda RİYAKÂRLIK yapacaksın. Bunun İslamiyet’te yeri var mıdır Allah aşkına?
        Şimdi diyeceksiniz ki, 420'nin REGAİP Kandili ile ne ilgisi var?
        Çünkü RİYAKAR'lar böyle mübarek günleri fırsat bilip, kamuoyuna güven verip ileride haram faaliyetlerini, şüphe uyandırmamak için devam ettirmektir. Onun için, bu mübarek günlerde siz muhterem kardeşlerimle gerçekleri paylaşmayı bir görev saydım.
        Yüce Allah'a inanıp sevmek, O'na karşı kulluk görevini yapmamız; Hz. Muhammed (s.a.v.)'in sünnetini uygulamamız gerekir. Kur'an-ı Kerim'in Allah kelamı olduğuna inanmak, O'nun emirlerini tutup haram kıldığı faaliyetlerden uzak durup, dikkat etmeliyiz. Cenab-ı Allah'ın bizlere verdiği nimetlere şükretmemiz, dünya işlerini ahiret işlerinin üstünde görüp tapmamalıyız ki, Allah, yaptığımız ibadet ve duaları kabul etsin.
        Daima halimize şükretmemiz gerekir. Çünkü beterin beteri vardır. Geçen yıl beraber olduğumuz aile, akraba eş dost, arkadaş ve komşularımızdan bu geceye ulaşamayanlar var. Bu kandilin bizler için ne malum ki, son kandil olabileceğini hiç düşündünüz mü? Namusunu, şerefini düşünen ve sadakatle Müslüman’ım diyen, Allah'ın yasakladığı haram faaliyetlere bulaşmayıp, çocuklarımıza, akraba, dost ve arkadaşlarımıza yapacağımız hayır hasenatları helâlından kazanmamış olmamız gerekir ki, Cenab-ı Hak yaptığımız ibadet, hayır ve dualarımızı kabul etsin.
       
       Yeniden buluşmak dileği ile…