Recep, Şaban derken Cenab-ı Allah’a sonsuz şükürler olsun ki, on bir ayın sultanı olan Ramazan-ı Şerif’e bugün itibari ile kavuşmuş olduk.
      Öncelikle hepinizin, hepimizin Mübarek Ramazan aylarını tebrik ediyorum. Bu ayın hepimize rahmet ve bereketlerle dolu bir ay olmasının Rabbimden temenni ediyorum.
      Bu akşam ilk teravihler kılınacak ve yine ilk sahura kalkılacak. Yarın ise günü oruçlu olarak geçirecek ve akşamında ise ilk iftarımızı yapmış olacağız.
      Bu yıl Ramazan ayını 30 gün olarak tamamlamış olacağız.
      Urfa’da ilk iftarımızı saat:1958’de, son iftarımızı ise yine nasip olur ise 19.46’da yapmış olacağız. Bu yıl ilk gün ile son gün arasındaki toplam fark öyle çok uzun olmayacak. Sadece 12 dakika gibi bir fark olmuş olacak.
       Peki, Mübarek Ramazan ayında Oruç ne zaman bizlere farz kılındı. Fazileti ve Delilleri nelerdir?
       İslam’ın beş şartından biri olan Oruç, hicretten bir buçuk sene sonra Şaban ayının on üçüncü günü farz kılınmıştır. Ramazan orucunun farz kılınışının delili, kitap, sünnet ve icma’dır.
      Oruç’un farz kılındığını bildiren ayeti kerime;
      ‘Ey iman edenler! Sizden öncekilere oruç farz kılındığı gibi, size de farz kılındı. Umulur ki (günahlardan) korunursunuz. (BAKARA SÜRESİ, 183) 
       Allah-u Te’ala Hazretleri, ümmet üzerine orucun farz edilişini kuvvetlendirmek, iman ehlini oruca teşvik, nefislerini tatmin (rahatlatmak) için, orucun geçmiş ümmetlere de farz kılındığını buyurmuştur.
     Çünkü oruç, insanların nefislerine zor ve ağır gelen bir ibadettir. Zor olan her şeyi ise, herkese farz olması kalpleri rahatlatır.
      Oruç ile ilgili olarak, bir Hadis-i Şerifte ‘Oruç tut. Sıhhat bul’ denilmektedir. Bu hadis bile biz insanoğlu için yeterli ve alınması gereken en önemli mesaj değil mi?
       Hepinizin Mübarek Ramazan ayını bir kez daha tebrik ediyor ve on bir ayın sultanı olan Ramazan-ı şerif’e ‘Hoş geldin’ diyorum.
 
      Yeniden buluşmak dileği ile…