İngiltere de bir gün bir mahkeme önünde, bir evin penceresinden kolunu içeriye uzatarak hırsızlık yapan bir sanığı avukatı mahkemede şöyle müdafaa etti:
       ‘Sayın yargıç, kendisini müdafaa ettiğim sanık masumdur; zira bu eve girmemiş, sadece bir odanın penceresinin açık olduğunu görmüş içeriye sağ kolunu sokmuş ve oradan bir kaç şey çalmış. Bu masumun sağ kolu, tam kendisi, bütün vücudu değildir. O halde siz nasıl olup da azasının biri tarafından işlenen bir suçtan dolayı bütün vücudunu mahkum etmek istiyorsunuz?.''
       Yargıç bir an düşündü, sonra gülümseyerek şu cevabı verdi:
     ''Güzel müdafaa.. Bende bir yargıç olarak bu müdafaaya uyarak sanığın yalnız sağ kolunu bir sene hapse mahkûm ediyorum. Kendisi isterse beraber bulunsun, isterse bulunmasın!.''
     Sanık gülümsedi. Avukatının yardımı ile sağlam koluna planlı ve hazırlıklı olarak taktığı takma kolunu çıkararak masaya bıraktı ve salondan çıkıp gitti.
     Tıbbi bitkiler araştırmacısı yazar, Numan Aladağ'ın meşhur bir özdeyişi var: ''Bir işi yapmak isteyen bir çaresini bulacak, hiç bir iş yapmak istemeyen bir bahanesini bulacak.'' netice olarak, hırsızın şeytanca savunmasına bakın Allah aşkına! Hızsızlık yapan veya kalbinde yapmayı planlayanlar, elbette ki, şeytanca savunma tezlerini de beraber planlayacaklardır.
      ‘Bilgiyle yapılan az ibadet fayda verir de bilgisiz olarak yapılan çok ibadetin faydası yoktur’ diyor Hazreti Peygamberimiz.
       Türkiye, dünya da İslamiyet' in sadakat ve samimiyetle eda edildiği önde gelen ülkelerindendir;
       O zaman buna layık olabilmek için, böyle bir ülkenin idarecisi ve işadamı olanların Allah korkusu olmayanlar tarafından Haram işlere bulaşması, bu Aziz mübarek günlerde bu tür faaliyetlerin olması günah çemberinin daralması yerine, tam tersine genişleme faaliyetleri oluyor. Eğer samimiyetle Müslüman’ım diyebiliyor ve RİYAKAR değiller ise, O zaman vicdan sahibi yetkililerin tasarrufunda olan yetkisini kullanıp, bu işe dur demesi lazımdır.
       Netice itibari ile Maliye Bakanı Mehmet ŞİMŞEK,  ''Yolsuzluk yapanın ALLAH belasını versin'' diyor. Bizde buna aynen katılıyoruz.
       Allah'tan korkan ve ruhunda Vatan sevgisi olan ve Müslüman’ım diyebilenlerin, bu özdeyişi hatırlayıp, sahip çıkması gerekir
 
         Yeniden buluşmak dileği ile…