974 bin 962 seçmenden 781 bin 449 seçmenin oy kullandığı Urfa seçimleri tabir yerinde ise kıran kırana geçti. 
 
Bu köşemden beni takip edenler çok iyi bilirler ki, bu yarışın AKP ile HDP arasında geçeceğini birçok defa yazmıştım. 
 
Bu düşüncemde yanılmadığım ortaya çıktı. 
 
Yüzde 80.15 oranında bir katılımın olduğu Milletvekili Genel seçimlerinde resmi olmayan sonuçlar itibari ile AKP 7, HDP ise 5 sandalye kazandı. 
 
MHP ve CHP bu seçimde de ne yazık ki sandalye kazanabilme yolunda başarılı olamadılar. Ama şunun altını özellikle çizmek isterim ki, her iki parti de seçim süreci boyunca yarışa heyecan kattılar. 
 
Resmi olmayan sonuçlar dedim. 
 
Evet, 12’nci sıra Milletvekilliği AKP ile HDP arasında gidip gelmekte. 
 
Fakıbaba 50 bin 933 oy ile 12’nci sırada Urfa milletvekili olarak ipi göğüslemiş görünüyor. Yani en yakın takipçisi olan HDP’nin 6’ncı sıra milletvekili adayı Yasin Batan ile aralarındaki oy farkı Bin 973. HDP’nin ilçe ve il seçim kurullarına Haliliye, Eyyübiye, Siverek ve Karaköprü ilçelerdeki sonuçlara itirazları var. 
 
Ben bu yazımı yazarken, bu konuda ilçe ve il seçim kurulundan çıkmış bir net karar bulunmamakta. Yani sözün özü itibari ile AKP 7’nci koltuğu kaybedebilir ve HDP durumu 6’da 6  yapabilir. 
 
Peki, 12 milletvekilinin çıktığı Urfa’da kim kaçıncı sıradan çıktı? 
 
Birinci sırada AKP adına Nureddin Nebati yer almakta. Nebati’yi ikinci sırada Osman Baydemir izliyor. Üçüncü sırada Kasım Gülpınar yer alırken, dördüncü sırada ise yeğen Öcalan yer almakta. Yani Dilek Öcalan dördüncü sıradan Urfa milletvekili olarak seçilmeyi başardı. Beşinci sırada Seydi Eyüpoğlu, altınca sırada İbrahim Ayhan, yedinci sırada Mazhar Bağlı, sekizinci sırada Leyla Güven, dokuzuncu sırada Halil Özcan, onuncu sırada Hamide Sürücü, on birinci sırada ise Ziya Çalışkan yer almakta. 12’nci sıra ise şimdilik Ahmet E. Fakıbaba’da görülmekte. Ama itirazların kabulü, oyların yeniden sayımı ile HDP’li Yasin Batan ile yer değiştirebilir. 
 
AKP’nin toplamda 356 bin 537, HDP’nin ise 293 bin 765 oy aldığı 2015 Haziran seçimlerinde MHP 42 bin 479, CHP ise 31 bin 273 oy alabildi. BBP ile SP’nin birlikte oluşturduğu Milli ittifakın ortak adayı SP’ye ise 7 bin 666 oy çıktı. Bağımsız adaylar arasında yer alan Mehmet Fatih Bucak ise 15 bin 012 gibi hatırı sayılır bir oy aldı. Bu noktada daha da ilginç olan ise Siverek ilçe sonuçlarında yaşandı. Sedat Bucak’ın kardeşi Ali Murat Bucak’ın aday olduğu CHP Siverek’te toplam 7 bin 744 oy alabilirken, Mehmet Fatih Bucak ise Siverek ilçesinden 9 bin 949 aldı ve HDP ve AKP’nin ardından üçüncü sırada yer buldu. 
 
Evet, tüm ilginçlikleri ile dopdolu bir seçimi geride bıraktık. İnanıyorum ki ortaya çıkan sonuç HDP’lileri mutlu etmiş ise de başta AKP olmak üzere CHP ve MHP’yi derin bir üzüntüye bırakmak ile birlikte ortaya çıkan sonuçtan ders çıkartabilmenin arayışı içindedirler. 
 
İlginç sonuçlar bu seçimde alındı. 
 
AKP’nin birinci sırada yer alan AKP Genel Başkan Yardımcısı olarak lanse edilen Nureddin Nebati ve yine AKP eski Milletvekili olan Mehmet Akyürek’in seçim bölgesi olan VİRANŞEHİR’de HDP yüzde 60 oranında bir başarı elde etti. HDP Viranşehir’de 50 bine yakın oy alırken, AKP ise 26 bin oy alabildi. 
 
Sevilen, istenenve kabul gören bir aday mı? Yoksa paraşütile tepeden inen birileri mi? Sanırım seçim sonu analizlerde bu ve buna benzer daha birçok nokta önemle dikkat alınacaktır. 
 
Yanılıyor muyum?
 
 
 
Yeniden buluşmak umudu ile.