Urfa nüfus itibari ile her gün değişkenliğin olduğu kent.
Nüfus hareketliliğinin hızla yaşandığı bu kentte en önemli sorun;
 BİR: Şehir içi ulaşım
 İKİ: Otopark
 ÜÇ: Konut sorunu
 
     Dün itibari ile aynı sorun ve sıkıntı olarak karşımıza çıkan bu mesele ne yazık ki, Büyükşehir olduktan sonra aynı kararlılığı ile devam etmekte.
 
      Mart mahalli genel seçimlerinin üzerinden nereden bakarsanız bakın 8 ay yani 240 gün geçti. Kent olarak ortadayız. Urfa’nın konut sorunu devam ediyor! Urfa’nın şehir içi trafik rezaleti devam ediyor. Urfa’nın otopark utancı sürüyor!
 
       Otopark demişken şimdi kent olarak daha da garipleştik. Şimdi birisini düşününü ki, şahısın evi Bahçelievlerde. Adam evine geliyor ve aracını binasını önüne park ediyor. İki saat sonra aşağıya indiğinde görevli kendisine tam tamına 4 TL parkometre makbuzunu uzatıyor!    
 
       Şimdi sizlere soruyorum.
 
       Siz böylesi bir durum ile karşı karşıya kalsanız ne düşünürsünüz?
 
       Böyle bir kent daha var mı? Bilemiyorum ama naçizane Büyükşehir Belediyesinde bu yönde karar alan zihniyete tavsiyem her köşeyi parkometreye dönüştürmek asla bir hüner değildir. Önemli olan ilimizin kanayan yarası haline gelen bu soruna neşter vurabilmektir. Kentin trafik yoğunluğunun bulunduğu noktalara neye mal olursa olsun çok katlı otopark yapmak sizin şu an itibari ile en asli işiniz olmalı?
 
       Büyükşehir Belediyesi ha bire başka kentlere heyetler, ekipler, gruplar göndermekte. Neden? Gidip yerinde bizde var olan fakat orada çözüme kavuşturulan projeleri yerinde görmek. İyi tamam da bugüne kadar gidip görülen, gözlemlenen başarılı projelerden hangisi ilimizde hayata geçirildi.
 
       İçinde bulunduğumuz uykudan bir an önce uyanmamız temennisi ile…