İlk kez halkın oyları ile gerçekleşecek olan Çankaya seçimlerinde geri sayım tüm hızıyla devam ediyor. Üç adayın yarıştığı seçimde zafer ilk turda mı gelir, ikinci tura mı sarkar bilinmez fakat ortada bir gerçek var oda ‘Ekmek için Ekmeleddin’ sloganı ve ‘EKMELİ’ isimli şarkısı ile MHP ve CHP’nin başını çektiği üç siyasi partinin daha destek verdiği çatı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun şarkısını Urfa’da kim çalacak?
       AKP’nin lideri, Başbakan ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı adayı olan Erdoğan, dün Urfa’daydı. Seçim müziği olan ‘dombra’ kaç gündür gümbür gümbür çarşı pazarda çalıp duruyor. HDP’nin Çankaya adayı Selahattin Demirtaş’ın da çalışmaları kendisine özgü devam ediyor. Demirtaş’ın henüz belirlenmiş ne bir logosu ne de şarkısı bulunmuyor. Ama ne yalan söyleyeyim ‘Çankaya halkın ayağına gelecek!’ sloganı ve söylemi ilginç.
       Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nun gezi ve ziyaret programında bildiğim kadarı ile Urfa yer almamakta. İlginçtir, İhsanoğlu’na destek veren CHP lideri Kılıçdaroğlu ile MHP lideri Bahçeli’nin de Urfa ile ilgili bir ziyaretleri yok.
      İşte ilginçlikte burada başlıyor zaten.
      Allah aşkına Urfa’da Çatı adayı ‘Ekmeleddin İhsanoğlu’ ile ilgili olarak en ufak bir etkinlik, programdan haberi olan var mı?
      10 Ağustos’a ne kaldı ki?
       Neden Çatı adayı olarak bu projeyi ortaya atanlar, Urfa teşkilatlarını bu konuda harekete geçirmiyorlar?
       Yoksa Kılıçdaroğlu ve Bahçeli birlikte Urfa’yı kazanacaklarına bu kadar eminlerde de bizim mi haberimiz yok?
        Her iki liderin iddia ederim ki, Urfa başta olmak üzere bölge kapsamında yer alan 9 il ile ilgili olarak hiçbir beklentileri bulunmamakta. Kılıçdaroğlu için varsa yokta kıyı kentler, Bahçeli için ise bir iki Akdeniz ve bir iki tane de İç Anadolu’daki kent o kadar!
        Bugünden tezi olmadan, CHP ve MHP il Başkanları bir araya gelmeli, iki il başkanı ya da bu isimlerin gölgesindeki bir başka isim çatı aday ‘Ekmeleddin İhsanoğlu’ için yapacakları çalışmaların startını vermeliler…
        Yazımın sonunda ‘Ekmek için Ekmeleddin’ sloganı ile yola çıkan ‘Ekmeli’ şarkısı için bir iki şey söylemek isterim.
         Ne yalan söyleyeyim, ‘Ekmek için Ekmeleddin’ sloganını ilk gördüğümde kendi kendime ‘ne biçim bir slogan’ dedim. Fakat, ‘Ekmek’ ile ilgili ‘Bilgi’, ‘Barış’, ‘Kardeşlik’, Birlik ve Berberlik’ ‘Hoşgörü’ gibi türlerin ilave alması ile çok daha anlam kazandığına şahit oldum. ‘Ekmek için Ekmeleddin’ sloganı gerçekten cuk diye yerine oturmuş mesajlar içeriyor… yani, ‘Ekmek için Ekmeleddin’ sloganını tuttum…
      Son olarak ise ‘EKMELİ’ şarkı sözlerini merak edenler için şarkını sözlerini yayınlyor ve hepinize saplıklı, mutlu ve huzurlu günler temenni ediyorum.
 
EKMELİ….
 
"Bu ayrılık bitmeli, Kibir haset gitmeli, Şu Mübarek toprağa, Sevgi saygı ekmeli’ sözleriyle başlayan şarkı şu sözlerle devam ediyor:
Biz büyük bir ülkeyiz, Bunu herkes bilmeli, Şu mübarek toprağa, İlim, irfan ekmeli. Gelecekler geliyor, Çocuklar hep gülmeli, Şu mübarek toprağa Barış huzur ekmeli. Gençler hazinemizdir, Buna kıymet vermeli, Şu mübarek toprağa, Dirlik, birlik ekmeli. Ekmeli Ekmeli, Ekmeli iyi Ekmeli, Şu mübarek toprağa, Sevgi saygı ekmeli.
 
Yeniden buluşmak dileği ile…