Urfa.
    GAP’ın Başkenti.
    Peygamberler kenti.
    Ve aynı zamanda tarih ve kültür şehri….
    Buraya kadar her şey yerinde ve güzel.
    Güzel olmayan ise ‘Denetimsizlik’
    Denetimsizlikten kastım, Belediye Zabıta ekipleridir.
    Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilçe Belediyelerine bağlı Zabıta ekipleri neden sahada olmaları gereken yerde değiller onu anlayabilmiş değilim.
     Bu kentin Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’e buradan sesleniyorum.
     Güvenç, bu akşam yanına çok kıymetli eşlerini alsın ve çok değil şöyle Balıklı gölden sadece Yıldız meydanına kadar yolda ikili yürüsün!
      Balıklı gölden akar başına geldiklerinde iddia ederim ki, Bayan Güvenç, eşi Başkan Güvenç’e dönecek ve ‘Celalettin Bey, Allah aşkına nereden nasıl yürüyelim. Baksana kaldırımlar ciğercilerin, kahvecilerin, nargilecilerin işgali altında. Yolun kenarı otopark. Yol desen sadece bir tek araç geçebilecek durumda. Haydi, siz beysiniz. Bir bayan olarak ben nasıl işgal altındaki bu kaldırımdan yürüyeyim!’ diyecektir…
      Evet, GAP’ın Başkenti, Peygamberler kenti ve aynı amanda tarih ve kültür şehri ne yazık ki çeşitli meslek gruplarının adeta işgali altında.
      Bu durum bu kente hiç de yakışmamakta.
      Bu rezalete, utanca Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı acilen çözüm getirmeli ve kaldırımları üç, beş göz açık esnafın tezgâh işgalinden kurtarmalıdır.
      Sadece Büyükşehir Belediyesine bağlı zabıta ekipleri mi? Hayır… Merkez ilçenin yani Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü zabıta ekipleri de öyle göstermelik değil, işlerinin asıl olması gereken türden denetimlerini yapmalılar.
      Karaköprü’de özellikle denetimsizliği fırsat bilen bazı ekmek fırın işletmecileri ne yazık ki, tek ekmek yerine çift ekmek dayatmaları ile nasıl biraz vurgun vurabilirimin sinsi hesabını yapmaktalar.
      Otoritenin, denetim ve kontrolün olmadığı yerlerde her türlü sıkıntı, olay, vaka doğal olarak meydana gelmektedir. Nedeni çok basit. Çünkü, denetim mekanizması işlememektedir. Ama denetim ve kontrol olup, otorite bu yöndeki kararlılığını ortaya koyması halinde ise inanın en ufak bir olumsuzluk dahi olamaz…
     İşte bu nedenden dolayı DENETİM ŞART hatırlatması ile bugünkü yazımı noktalamak istiyorum.
 
      Yeniden buluşmak dileği ile…