Ana muhalefet partisini biliyorsunuz?
        Özellikle seçim öncesi ve arifesinde Bir o yana gitti! Bir bu yana!
        Bana göre nihayet asıl yörüngesine girdi gibi.
        Nasıl mı?
        Hemen arz edeyim.
        CHP’nin kalbinde yaşanan değişim ile Cumhuriyet Halk Partisi’nin bana göre son seçimlerde aldığı iki önemli mesaj hayata geçirilmiştir.
         Nedir bu mesajlar?
         BİR: CHP’nin asıl yörüngesi olan Sosyal Demokrat yapıya girmesi.
         İKİ: Yüzünü gençliğe çevirmesi.
         Bana göre CHP’nin kalbinde yaşanan değişim sürecinin meyvesi de ortaya çıkacaktır. Bu değişimin bir ayağını da inanıyorum ki Urfa oluşturacaktır.
         Bildiğiniz üzere Şanlıurfa CHP yönetimi şimdilik mahkemenin atadığı kayyum’da. Muhtemelen bir ay gibi bir süre içerisinde kayyum partiyi kongreye taşıyacak ve yönetim şekillenmiş olacaktır.
         Şimdi Sosyal demokratlar kendi kendilerine ‘iyi tamam da şimdi yeni il başkanımız kim olacak?’ sorusunu kendi kendilerine yöneltmeye başladılar.
         Evet, yeni oluşum bana göre çok önemli.
         Neden mi?
         Nedeni çok basitte ondan.
         İlki, CHP’nin sürekli kan kaybettiği Urfa’da yeniden şaha kalkabilmesi ve eski gücüne dönebilmesi.
        İkincisi ise bu yıl içerisinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ve bir yıl sonrasındaki Milletvekili Genel seçimleri.
        İşte bu iki neden çok önemli.
        CHP Genel merkezi, kalbinde başlatmış olduğu yenilenme ve gençlik aşısını mutlaka il teşkilatlarına da kaydırmalı ve bu inancını teşkilatlarına da hissettirmelidir.
         CHP sadece kıyı kentlerinde olmak istemiyor ve ülke genelinde kitle partisi olmayı gerçekten istiyor ise bu bakımdan Urfa’da bir ay sonra yapılacak olan kongreye büyük önem vermelidir.
         Bana göre Urfa’da bu işi layığı ile yerine getirebilecek isimlerin en başında Babadan siyasetçi olan, Gençliğin umudu, zamanında üstlenmiş olduğu il Başkanlığı vekilliği döneminde de adeta teşkilatçı ruhunu ortaya koymuş bir isim olan Aydın Paydaş, Urfa il Başkanlığı için tabir yerinde ise biçilmiş bir kaftandır.
         Cuma günü Aydın Paydaş’ı aradım.
         Uzun bir süredir görüşmüyorduk. Fırsat bu fırsat deyip uzun bir sohbet etme imkanını karşılıklı olarak bulduk.
         Aydın Paydaş, gerçekten efendi, kibar, saygılı ve bir o kadar da saygın bir kişiliğe sahip bir dostumdur.
         Kendisine direk olarak ‘Var mısın?’ diye sordum.
         Paydaş, bana hiç kaçak güreş yapmadan, ‘Ben her zaman bu çatı altında oldum. Bulundum. Partinin bir neferi olarak varım. Yıpranmak gibi bir niyetim olamaz. Ama tabanın isteği, partililerimizin işareti ve Genel merkezin de desteği ile neden olmasın ki?’ dedi.
          CHP Genel merkezinde başlayan değişim ve gençleşme mayası inanıyorum ki Urfa ile devam edecek ve Aydın Paydaş gibi yüreği CHP sevgisi ile dop dolu olan bir hizmet neferinin il Başkanlığı koltuğuna oturması ile daha da anlam kazanmış olacaktır.
          Yeni sürecin, değişimin tüm CHP’lilere hayırlı olmasını dilerken, bir ay sonra yapılacak olan kongre öncesinde ise partililerin içinde bulundukları uykudan bir an önce uyanmaları ve gençliğin sesi olan Aydın Paydaş’a sahip çıkarak, değişim ve gelişme sürecine katkıda bulunmalarını yürekten arzu ediyorum.
 
          Yeniden buluşmak dileği ile…