Bürokrat kime denir?
Bürokrat, bir devlet kurumunda çalışan üst düzey yöneticidir. Siyasetçilerden farklı olarak seçim yoluyla değil, atama yoluyla göreve gelirler.
En yüksek dereceli bürokratlar, Müsteşar, Genel Müdürler, Büyükelçiler, Konsoloslar, Daire Başkanları vs.
Bürokrat tanımını ve bazı Bürokratların kimler olduğunun altını çizdikten sonra izninizle gelelim bugünkü asıl konumuza…
Urfa olarak neden Ankara’da Bürokrat yönünden güçlü ve kuvvetli değiliz?
İddia ederim ki, bir Bakan’ın, bir değil birkaç Milletvekilinin dahi yapamayacağı hizmetleri, atamaları inanı güçlü ve kuvvetli bir Bürokrat yapar.
Bugün bir Tunceli iline bakalım!
Bir Rize’ye!
Artvin’e!
Trabzon’a!
Gümüşhane’ye bakalım….
Nereye bakarsanız bakın Ankara’nın en önemli kurumlarında en önemli noktalarda en güçlü olarak karşımıza bir Bürokrat çıkmakta.
Ama ne hikmet ise bizim Urfa’da böyle birisi yok!
Olduğunda ise onu baş aşağı nasıl indiririmin hesabı içine gireriz.
7 Haziran Genel seçimleri geride kaldı.
AKP 7, HDP ise Urfa’dan 5 milletvekili çıkardı.
Yalan konuşmayı hiç sevmem. Doğru bildiğimi söylerim. Ama söylediklerimde yanlış varsa da bir erdemlik gereği özür dilemesini de bilirim.
Bugün Ankara’ya giden Vekillerimize bir bakalım.
AKP’den Kasım Gülpınar ve Seydi Eyüpoğlu’nu, HDP’den de Osman Baydemir’i ve İbrahim Ayhan’ı bir kenara çıkartalım. İnanı hiçbir tanesinin Urfa’ya ciddi bir katkısının olacağını düşünmüyorum.
Hani, ‘ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’ derler ya, işte bizimkisi de böyle bir durum. Nureddin Nebati Urfa’dan aday olmadan önce neredeydi? Halil Özcan bir dönemde Urfa’ya ne verdi? Fakıbaba iki dönem Urfa’da Belediye Başkanlığı yaptı kentin trafik sorununa bile neşter vuramadı! V.s.
Olayı daha fazla kişiselleştirmek istemiyorum. Bu bakımdan AKP’den Kasım Gülpınar ve Seydi Eyüpoğlu ile HDP’den Osman Baydemir ve İbrahim Ayhan’a sesleniyorum.
İnsanın fikri, zikri, giyimi, şekli ve şeması ne olursa olsun öncelikle ne olur o kişiye ilk önce insan olduğu için, sonrasında da bulunduğu makamın hakkını veriyor, oturduğu makamdan güç almak yerine o makama değer katıyor ise ne olur o isme sahip çıkalım.
Tarım Bakanlığında Müsteşar yardımcısı olan Fethat Şelli vardı?
Ne oldu?
Bir paralelci yakıştırmasında bulunuldu ve adam gibi adam olan bürokratımıza sahip çıkamadık. Urfa’da il özel idaresinde Genel Sekreterlik ve ŞUSKİ Genel Müdürlüğü yapmış olan birisi olan Uğur Büyükhatipoğlu’na bile sahip çıkamadık. Osman Güzelgöz, Kayhan İnan, Ali Akay ve daha birçokları.
Siyasetçinin nefesi ve gücü bir yere kadar. Ama güçlü bir bürokratın kendi iline verebileceği inanın çok şeyler vardır. Bu nedenle yukarıda saydığım bu isimler başta olmak üzere buna benzer tüm güzel insanlarımıza ne olur sahip çıkın. Destek olun. En yüksek makamlara gelmesi için birlik olalım.
Bu arada Urfa’daki STK’lara da tavsiyem, bir dershanenin kapatılmasına ya da bir iki kişinin göz altına alınmasına ya da Urfa’lı olmayan bir isim için Urfa’da kulis yapıp Başbakan’a kadar gidebildiğinize göre sizler neden başarılı Bürokratlarımız görevden alındığında sesinizi çıkartmıyorsunuz? Neden başınızı kumlara sokuyorsunuz?
STK Başkanlığı zordur.
Yürek ister!
Cesaret ister!
Mazlumun yanında, kim olursa olsun haksızın karşısında olmak ister. Emene yazık ki bizim Urfa’da STK’ların he birisi bir ya da birkaç partinin arka bahçesi gibi olmuş… Bu duruş tabi ki Urfa’mıza zarara vermekte.
Temennim bu yeni dönemde Urfa’lı olarak Ankara’da özellikle Bürokrat bakımında çok daha güçlü bir konuma gelmemizdir. Urfa’lı olarak ne olur gelin en azından bu dönem birbirimizin arkasından kuyumuzu kazmayalım ve de en önemlisi birbirimize çelme takmayalım. İnanın Ankara’da Bürokrat yönünden çok daha güçlü olduğumuzda Urfa’nın kaderi de daha çok değişecektir…
 
Yeniden buluşmak umudu ile…