7 Haziran seçimlerine sadece 17 gün kaldı.
 
18 gün günün akşamı sandıkların açılması ile CUMHUR’un vermiş olduğu karne notları ortaya çıkacak.
 
Bir başka ifade ile 7 Haziran akşamı liderler AK ile KARA’yı görecekler.
 
Haftalardır hatta ayardır liderler meydanlarda. Bir o rakibi eleştiriyorlar, bir bu rakibi!
 
Meydanda olan sadece Siyasi parti liderleri mi?
 
Hayır!
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’da, Valiliklerin organize ettikleri toplu açılış törenleri için bir Batı’da, bir Doğu’da, bir Eğe’de, bir Karadeniz’de!
 
400 milletvekili deyip duruyor!
 
Arada bir ‘335’te olabilir!’ diyor ve hemen ekiyor. ‘Ben Cumhurbaşkanıyım. Tüm partilerle eşit mesafedeyim. Bakın meydanlarda şu partiye oy verin diyor muyum?’ demeyi de ihmal etmiyor.
 
Yeri gelmişken sizlere de sorayım. Sahi, Cumhurbaşkanı HDP ya da CHP’ye mi 400 oy istiyor da bizler bir türlü anlayamıyoruz!
 
Cumhurbaşkanı konuşmasında üstü kapalı hangi partiyi, kimleri neden? Nasıl? Niçin? İşaret ettiği konusunu siz CUMHUR’lara bırakıyorum.
 
Gelelim konumuza. Yani 7 Haziran’da yapılacak olan Milletvekili Genel seçimlerinin önemine. Daha doğrusu bu seçimde Urfa’da sadece bir partiye bağlı milletvekili mi görmek istersiniz? Yoksa muhalefet olması adına diğer siyasi partilerin Mecliste temsil edilmesini mi istersiniz?
 
Bence, Urfa’nın sorunlarının, sıkıntılarının daha sağlıklı olarak net ortaya konulması ve çözüm adına adımların atılması tüm partilerden temsilcilerin olmasında daha fayda var.
 
Urfa Büyükşehir.
 
Urfa binlerce yıllık geçmişi ile dünyanın ilk tarih ve kültür şehirlerinden sadece birisi.
 
Urfa üç dün içinde kutsal bir şehir.
 
Ve Urfa, halen göç almaya devam eden bir kentimiz.
 
Yani, sorunları sıkıntıları, dertleri ile dop dolu olan bir kentimiz.
 
Urfa ne yazık ki, Turizmden payına düşeni alamamakta.
 
GAP’tan da nasibini alamamakta.
 
Tarım şehri olmamıza karşın bunda da aciz ve çaresiz durumdayız.
 
Tarıma dayalı sanayi başta olmak üzere ekonomiye olan ilgililerimizin ilgisizlikleri de ortada.
 
Beş on tane çırçır fabrikası ile sözde oluşturulan yeni OSB alanları ile yine sözde yatırımcılara sunulan saçma sapan imkânsızlıklarla bu kent asla ve asla bir yere varamaz. 7 Haziran Milletvekili genel seçimleri işte bu yüzden çok önemli. Temennim Urfa’nın bu yeni dönemde sadece bir ya da bir buçuk parti ile değil üç, dört parti ile ciddi olarak temsil edilmesidir.
 
 Urfa’lı bu seçimde kendi geleceğinin çok ötesinde yarınlarımız olan çocuklarımızın aydınlık, çağdaş ve modern geleceğini aslında oylayacak ve tercihleri ile buna ışık tutacaklardır.
 
Demokrasi demek çoğulculuk demektir.
 
Demokrasi demek kalkınmışlık demektir.
 
Demokrasi demek çağdaşlık, modernlik demektir.
 
Demokrasi demek Hukuk demektir. Adalet demektir. 
 
Demokrasi demek barış demektir. Kardeşlik demektir.
 
O zaman bize düşen 7 Haziran’da DEMOKRASİ’ye sözde değil özünde sahip çıkmak olacaktır. Kalkınmışlık, gelişmişlik ve de en önemlisi olan yarınlarımız olan çocuklarımızın aydınlık gelecekleri adına 7 Haziran’da mutlaka sandık başına gidelim ve siyasi tercihimizi URFA’mız adına ortaya koyalım. Unutmayalım ki, oy kullanmakta demokrasinin en önemli olmazsa olmazlarından birisidir. Yani seçme hakkımızı kullanalım.
 
 
 
Yeniden buluşmak umudu ile…