Siyaset uzun soluklu bir yarıştır. 
 
Evet, yaklaşık üç, dört aydan bu yana devam eden adaylık sürecinin artık sonuna gelmekteyiz. Beş gün sonra siyasiler susacak ve nihai sözü, son kararı seçmen verecek. 
 
Urfa’da 950 bine yakın bir seçmen beş gün sonra sandığa gidecek ve gönüllerinden geçen partiye, benimsediklerine, sevdiklerine ‘EVET’ diyecekler.  
 
Yani, beş günün sonunda AK ile KARA net olarak ortaya çıkmış olacak. 
 
Urfa ülkemizde göç almaya devam eden yegâne illerden birisidir desem yanılmış olmam her halde. 
 
Urfa sağlıktan, eğitime, ulaşımdan, enerjiye, sosyal ve kültürel gelişmeden sportif alanlardaki tesisleşmeye, konuttan kentleşmeye kadar her alanda sıkıntılı ve dertli bir il. 
 
Bunları söylerken asla bu ile hizmet yapılmıyor demiyorum. Sakın ola kimse bunu yanlış anlamasın. Ama Urfa bu bağlamda nasibine düşeni yeterince elde edememekte hep üvey evlat muamelesi ile karşı karşıya kalmakta. 
 
Bugün Urfa’da binlerce Suriyeli var. 
 
Bugün Urfa’da binlerde Kobani’den gelen Kürtler var. 
 
Bugün Urfa’da İŞİD tehlikesinden kaçan Yezidiler var. 
 
Bugün Urfa’da Ermeniler var.
 
Bugün Urfa’da Çerkez var, laz var, zaza var, alevi var, Sünni var. 
 
Bugün Urfa’da bu bağlamda KARDEŞLİK var. Ama Urfa’da ne yazık ki çağdaşlık adına, modernlik adına gelişme yok. 
 
Enerjide sıkıntılarımız ortada. 
 
Eğitimde ne haldeyiz anlatmama gerek bile yok. 
 
Ve diğer konularda SI – KIN – TI – LI bir kentiz. 
 
İşte beş gün sonra yapılacak olan Milletvekili genel seçimleri bu bağlamda da büyük önem taşımakta. Urfa’nın Ankara’da en mükemmel, en layığı aldığı şekilde temsil edilmesi hepimizin hakkı. 
 
Öyle emme basmakalıp misali, liderin işaretleri ile el kaldır, el indir dönemi biter mi bilinmez ama 7 Haziran seçimleri öncesinde Urfa’lı seçmenin gözünde ‘yeter artık’ diyecek kararlılığı görebilmekteyim. 
 
5 gün sonra Urfa’lı demokrasiye olan tüm inancı ile sandık başına gidecek ve Ankara’da görmek istediklerine ‘EVET’ diyecekler. 
 
Temennim zoru görünce kaçıp, sonradan da o bildik ve duyduk klasik ‘sizlere hizmet etmek istiyoruz!’ sözleri ile karşınıza çıkan menfaatperestlere bu ili teslim etmemeniz ve gerçek bir CUMHUR olarak vekâletinizi emin ellere, sağlıklı, dürüst isimlere yani vekâleti işin ehline vermenizdir. 
 
 
 
Güzel bir hafta yaşamanız dileği ile..