Üç ilçenin de (Karaköprü, Haliliye ve Eyyübiye) toplu taşıma işi Urfa Büyükşehir Belediyesinin egemen olduğu BELSAN’a ait.
     Küçük bir grup ise özel Halk Otobüsü olarak şehir içi taşımacılık yapmakta. Yani bu kentin şehir içi toplu taşımada yüzde 90 üzerindeki sorumluluğu BELSAN’a ait. 
     İlçe Belediye Başkanlarına ‘neden kendi ilçenizin toplu taşıma sistemini hayata geçiremiyorsunuz?’ diye sorduğumuzda, ‘bu şartlarda elimizden ne gelebilir ki!’ türünden izahatlarda bulunmaya çalışıyorlar.
     Urfa artık o eski Urfa değil.
     Urfa’nın Büyükşehir olduğunu, kent merkezinde yani üç merkez ilçede 800 bine yakın insanın yaşam sürdüğünü bu kentin Büyükşehir Belediye Başkanı bilmiyor mu?
      Son bir haftadır Karaköprü’de yaşayan veya Karaköprü’ye misafirliğe giden onlarca kişiden ‘taşıma rezaleti’ ile ilgili olarak telefon aldım.
      Emine Çiçek isimli yaşlı kadın adeta isyan ediyordu BELSAN’a!
      ‘eşim rahatsız. Oğlumun evine gitmiştik. Akiam saat 11 gibi evden çıkıp otobüse binmek üzere Karaköprü’deki 35. metre yol üzerindeki durağa geldik. Dakikalarca beklememize rağmen ne yazık ki, bizi evimize götürecek şehir içi otobüs gelmedi. İlginç olan ise o saatte Karaköprü’den şehir merkezine dönen çok sayıda otobüs olmasına karşın hepsinin de mesailerinin bittiği gerekçesi ile bizleri almamaları oldu? Bu kentin Belediye Başkanı eski Valimiz değil mi? Kendisine bize eziyet çektirmesi için mi oy verdik, Büyükşehir Belediye Başkanı seçtik. Bu nasıl zihniyet. Atabüsler neden gecenin bir vaktine kadar çalışmıyor? Yazıklar olsun!’ dedi..
      Emine teyze inanın burada yazamadığım çok daha acı şeyler söyledi.
      Şimdi ben bu kentin Büyükşehir Belediye Başkanına sesleniyorum.
      Vali iken, ‘yok bu ilçeye 20 defa, yok şu ilçeye 35 kere gidip geldim’ dedin. Bu halk sana inandı ve seni Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçti. Belki birçok ilçeye onlarca kez devletin makamı ile gidip gelmiş olabilirsin fakat ne yazık ki, Karaköprü bir ilçede insanların gecenin bir vaktine kadar misafirlikten gidip geldiğine ne yazık ki şahit olamamışsın?
        BELSAN şimdi kimin elinde?
        Kimin yetkisinde?
        Kimin emrinde bilmiyorum ama bildiğim bir şey var oda bu halkın BELSAN denen şirket tarafından şehir içi ulaşım konusunda eziyet gördüğüdür.
        Urfa Büyükşehir Belediyesinde aklı başında yetkili birisi BELSAN’ın sorumlusunu karşısına almalı ve saat 23.00’te Karaköprü’de, Eyyübiye’de, Haliliye’de yaşanan ulaşım rezaletini bizzat yaşatarak göstermelidir.
       Ama bu noktada en büyük suçlu başta Karaköprü Belediyesi olmak üzere üç merkez ilçe Başkanlarıdır. Bir araya gelseler ve üç merkez ilçe olarak kendi şehir içi ulaşım sorununu tüm engellemelere rağmen çözmeye yönelik ciddi ve kararlı adım atsalar bu halk BELSAN’ın şehir içi ulaşım konusunda esiri olmaz…
 
       Yanılıyor muyum?