Bugün sizlerle maalesef Urfa’mızda ‘BAŞ’ konumuna yükseltilen ‘AYAKLAR’ üzerine sohbet etmek istiyorum.
    Hani, ‘ayaklar baş, başlar ayak olursa’ derdik ya!
    İşte o gün BUGÜNDÜR…
    Herkesin aya, bizlerin ise halen yaya olarak gitmeye çalıştığımız Urfa’mızda belki birileri hatta birçokları kör olmuş olabilir fakat şunun özellikle altını çizmek isterim ki, Urfa’da işler özellikle yönetim katlarında ne yazık ki hiç de iyi sinyaller vermemekte.
     Bundan birkaç gün önce ‘Koltuk ve Makamlar’ üzerine bir yazıyı kaleme almıştım.
     Hiç kimseyi ayırt etmeden, ‘eğer bir koltuğa oturan, ya da bir makama getirilen bir kişi eğer o oturduğu koltuktan, geldiği makamdan nemalanmıyor, bunun aksine oturduğu koltuğa ve de geldiği makama değer katıyor ve görevini başarıyla, layığıyla yerine getiriyor ise o kişinin fikrine, zikrine, şekline, şemalına, siyasi düşüncesine bakmadan o kişiye sahip çıkmalıyız. Amma! Yok, eğer birileri bir makama sırf şakşakçılığından, tirşikçiliğinden, yağcılığından, birilerinin adamı ve uşağı olarak geliyorsa da buna hep birlikte karşı çıkmalıyız’ demiştim…
      Urfa’da ne yazık ki aman ha dediğim bu uyarıları dikkate alan ne yazık ki kime yok. Herhangi bir ilden birisini birilerinin sırf adamı olarak alıp bu ile getirmiş ve en önemli bir kurumun da başına oturtmuşuz, adam ne yazık ki görevinin farkında bile değil!
      Adamda;
      Liyakat yok!
      Vizyon yok!
      Misyon yok!
      Eğitim desen, dışarıdan bitirmelerle işi bugüne kadar götürmüş!
      Başarı desen, hep ısmarlamalarla, ricalarla dosyaları doldurmuş!
      Ve daha neler? Neler?
      Tam bir yumuşak karın!
      Düzen ve sistem adamı…
      Sözde bu kişi bu ilin en önemli kurumunun başında.
      Bu adamın aklı fikri maaş haricinde gelecek olan bir takım toplantı paralarında. İşler tersine gidiyormuş, olmuyormuş, sıkıntı oluyormuş kimin umurunda!
       Neden?
       Çünkü adam bugün oturtulduğu makamın bilincinde ve de en önemlisi yaptığı işin ne farkında ne de bilgisinde!
       Nereden, kim bu ve buna benzerleri bulup bu ile getirip yetkili kılıyor onu da çözebilmiş değiliz… Çünkü Milletvekilleri ile, siyasiler ile buna benzer isimleri konuştuğumuzda, ‘vallahi haklısınız. Bizde memnun değiliz. Ama kim bunu buraya getirdi onu da bilemiyoruz!’ deyip işin içinden çıkıveriyorlar.
        Urfa’da ne yazık ki, son zamanlarda birden fazla hem de önemli birçok noktaya, mevki ve makama AYAK düzeyindeki isimler BAŞ olarak ne yazık ki getirildi…
        Olan kime oluyor biliyor muzunuz?
        En başta Urfa’ya ve sonrasında da hızına, başarısına, azmine ve hırsında kendisine ayak uyduramayan VALİ’ye olmakta.
        Bir takım AYAK’lardan kurtulmak temennisi ile…