On bir ayın sultanı Mübarek Ramazan-ı uğurlayıp, Ramazan Bayramını karşılamaya sadece yedi gün kaldı.
 Gelecek, geliyor, geldi derken şükürler olsun Ramazan şerifini yolcu lamaya hazırlanıyoruz. İnşallah on bir ayın sultanı olan Ramazan ayı bizden razı olarak gider. Ve yine inşallah gelecek yıl da yeni bir mübarek Ramazan ayına inşallah yeniden kavuşuruz.
Gelelim, Şam’a giderken Zerka denilen yerde Aslan’ın izlediği Uteybe olayına.
 
                      ****
 Ebu Leheb’in oğlu Uteybe, Hz. Peygamberimizin kızı Ümmü Külsüm’e evliydi. Allah Resulüne peygamberlik gelince Uteybe, Resulullah’a (sallahu aleyhi vesselam) gelerek;
 ‘Ben senin dinini inkâr ediyorum. Kızını da boşadım. Bundan sonra bana ne gel ne de ben sana gelirim!’ dedi.
 Uteybe bunula da kalmadı. Hırçın köpek gibi Resulullah’ın (sallahu aleyhi vesselam) üstüne yürüyerek gömleğini yırttı. Bu durumdan çok incinen Allah Resulü, ‘Allah’tan bir canavarını sana musallat etmesini dilerim’ diye beddua etti.
 Bir zaman sonra Uteybe, arkadaşlarıyla birlikte ticaret için Şam’a doğru giderken Zerka denilen yerde bir aslanla karşılaştılar.
 Aslan onların çevresinde dolaşmaya başladı. Uteybe ürktü. ‘Vallahi Muhammed’in bedduası yüzünden bu aslan beni parçalayacak’ dedi.
 Aslan biraz dolandıktan sonra dönüp gitti. Arkadaşları Uteybe’yi kollamak için ortalarına arak uyudular. Aslan tekrar geri döndü. Aralarından geçerek Uteybe’yi buldu. Başını pençeleri arasında sıkarak öldürdü.
 Cenab-ı Allah’ın rahmeti, bereketi üzerimize olsun. (AMİN)
 
Sağlıklı günler dileği ile.