Uğur Büyükhatipoğlu
     Urfalı.
     Urfanın sevilen ve sayılan simalarından, ailelerinden önemli birisi.
     Öncelikle şunun altını çizmek isterim ki, Hatipoğlu ile hiçbir kan bağım yok. Uzaktan yakından bir akrabalığım da bulunmuyor.
      Büyükhatipoğlu’nu uzun yıllardır başarısı, vizyonu ve misyonu ile tanır ve severim. İyi bir dostluğumuzun olduğunu düşünüyorum.
      DSİ 15. Bölge Müdürü muavini idi…
      Sonrası malumunuz…
      İl özel idaresi Genel sekreterliğine atandı.
      Burada uzun dönem çalıştı. Sonra Urfa Büyükşehir oldu. 30 Mart mahalli genel seçimleri sonrasında il özel idaresi fesh oldu ve 30 Mart öncesi dönemin Valisi 30 Mart sonrasında ise Urfa’nın Büyükşehir Belediye Başkanı olan Celalettin Güvenç onu yeni kurulan ŞUSKİ’nin Genel Müdürü olarak atadı. 
       Nisan, Mayıs derken Haziran ayına ulaştık ve bir karar ile Uğur Büyükhatipoğlu ŞUSKİ Genel Müdürlüğü görevinden alındığı haberi Urfa’da çalkalanmaya başladı.
        Peki, ne oldu da birden bire bu sürpriz ayrılış yaşandı.
        Dönemin Valisi olan Güvenç, Büyükhatipoğlu’nu çok iyi biliyordu. Güvenç’in en önemli bürokratlarından birisi değil miydi? Büyükhatipoğlu, Güvenç’in bilgisi dahili olmadan tabir yerinde ise hiçbir adım dahi atmıyordu.
        Zaten bu özelliği ile Güvenç, onu ŞUSKİ Genel Müdürlüğüne taşımadı mı?
        Şimdi çarşı pazarda yok öyle olmuş! Yok, böyle olmuş! Türünden bir sürü saçmalıklar, gerçek dışı ithamlar, yakışmalar yapılmakta Büyükhatüpoğlu için.
        Şunun özellikle altını çizmek isterim ki, gerek il özel idaresi ve gerek ŞUSKİ’deki iki buçuk aylık dönemde eskinin Valisi ve bugünün Büyükşehir Belediye Başkanı olan Celalettin Güvenç’in haberi, bilgisi, talimatı olmadan Büyükhatipoğlu  bir tek adım dahi atmıyordu.
      Eğer ortada bir suç! Bir sıkıntı varsa bunun hesabını sadece Büyükhatipoğlu değil, en başta Başkan Güvenç Urfa kamuoyuna vermelidir…
        Güvenç’e bu noktada düşen görev, görevden aldığı Büyükhatipoğlu ile ilgili görevden alma gerekçesini Urfa halkına net olarak anlatmalı…
       Eğer, bu noktada Güvenç anlatmaz ise o zaman Büyükhatipoğlu bir basın toplantısı düzenlemeli ve ‘Şanı, şerefi ve onuru’ ile bugüne kadar olduğu üzere yaptıklarını halka anlatmalı ve görevden alınışının altındaki gerçeklerin de izahını yapmalıdır.
        Ben, Cuma günü Büyükhatipoğlu’nu telefon ile aradım.
        Kendisine ilk olarak, ‘aramıza hoş geldin!’ dedim. Çünkü Büyükhatipoğlu, son yıllarda en başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerini gerçekten ihmal etmişti.
        Kendisi ile asla ‘neden görevden alındın’ konusu üzerine konuşmadım. Sadece kendisine, ‘sen bizim gözümüz, kardeşimiz, dostumuzsun’ dedim. Ve sözlerime devam ile ‘bundan sonraki görevin, makamın ne olursa olsun, bugüne kadar olduğu üzere bundan sonra da bir hemşerimiz, bir sevdiğimiz olman hesabı ile yanında olmaya devam edeceğiz’ dedim. Karşılıklı olarak hal ve hatır sorduktan sonra, görüşmemizi bitirdim.
         Evet, Urfa Büyükşehir Belediyesinde seçimden sonra başlayan sert rüzgar havada çok sert olarak esmeye devam ediyor…
         Bugün daire başkanlıkları koltuklarında oturanlarda, müdürlük makamında oturanlarda hiç rahat ve huzurlu olduklarına inanmıyorum. Hani, ‘filler tepişirken çimler ezilir’ diye bir söz var ya işte bu söz sanki bugünün Urfa Büyükşehir Belediyesi için söylenmiş olsa gerek.
        Temennim, birilerinin çok yukarıdan verdiği talimatların Urfa’ma çok zarar ve sıkıntı vermemesidir…
         Neden mi?
         Olan bana, sana olurda ondan!
         Çünkü olan Urfa’ma ve Urfa’lıma olmakta….
         Diğerleri mi, onlar ne de olsa teferruat!
       
         Yeniden buluşmak dileği ile…