Seçimlere artık 4 tam gün kaldı. Dört günün sonunda beşinci gün Urfa ili genelinde 900 binin üzerinde sandık başına gidecek ve siyasi tercihlerini ortaya koyacaklar.
 
AKP kaç. Milletvekilliği kazanır? HDP ne yapar? CHP ve MHP’nin şansları nasıl olur? Bağımsız adaylardan hangi isim ön plana çıkar işte tüm bu soruların cevabını dört gün sonra beşinci günün akşamında en geç saatler 21.00’i gösterdiğinde netleşmiş olacak.   
 
Günümüzde bir asgari ücretlinin eline net olarak 949 Tele’nin girdiği, 15 yıllık bir devlet memurunun 2 bin Tele maaş aldığı bir dönemde ilk kez Milletvekili olacak olan birisinin eline net olarak bugün itibari ile 15 bin TELE aylık maaş girmiş olacak. Emekli maaşının aylık 8 bin 190 Tele olduğu milletvekili ballı maaşına ve imkânına kim sahip olmak istemez ki!
 
Ballı milletvekili maaşı bu kadarı ile de sınırlı değil.
 
İsterseniz şunu en baştan bir kez daha anlatayım.
 
2015 yılı itibari ile 13 bin 700 TL olan Milletvekili aylıkları 15 bin TL’ye , 7 bin 479 TL olan emekli milletvekili maaşları ise 8 bin 190 TL’ye çıktı.
 
Aynı anda hem emekli aylığı hem de milletvekili maaşı alan vekiller ise aylık 23 bin 190 TL aylık alıyor. Bildiğiniz gibi milletvekilleri 2 yıl görev süresi dolunca emekli oluyor ve 25 yıllık bir çalışma hayatı ve yaş sınırını sağlamaları koşulu ile hem milletvekili hem de emekli aylığı alıyorlar.
 
Bugün itibari ile 536 milletvekilinden 400’ü iki maaş birden alıyor.
 
Peki, bu durumda bizim Urfa’dan iki maaş alan kim var?
 
BİR: Seydi Eyüpoğlu
 
İKİ: Yahya Akman
 
ÜÇ: Emin Önen
 
Akman ve Önen’in vekillik maceraları şimdilik bitmiş olacak. Dolayısı ile 7 Haziran’dan sonra ellerine aylık olarak sadece 8 bin 190 Tele geçmiş olacak. Fakat Seydi Eyüpoğlu’nun yeniden seçilmesi ile hem aylık 15 bin Tele maaşını alacak hem de emekli maaşı olan 8 bin 190 Tele’yi.
 
Bu durumda sadece Eyüpoülu’mu?
 
Ikinci dönem şans bulmaları halinde AKP’den Kasım Gülpınar, Halil Özcan, Mehmet Akyürek, Mahmut Kaçar ile HDP’den İbrahim Ayhan hem ballı aylık hem de emekli aylıkları olmak üzere 23’er bin Tele’yi ceplerine indirmiş olacaklar.
 
Kimsenin kazancında tabi ki gözümüz yok. Bugün bunu neden yazdım peki? Birçok insan benden bu konuda sorular soruyorlardı. CUMHUR’u bu konuda doğru olarak bilgilendirmek istedim o kadar!
 
Herkesin kazancı kendisine ve ailesine helal olsun.
 
 
 
Yeniden buluşmak dileği ile…