Öne Çıkanlar 4 Yaralı Şanlıurfada 13 aranan şahsı yakalandı Beyazgüle Esnaf Ve Gençlerden Sevgi Seli Urfada Ramazan Bayramı Boyunca Toplu Taşıma Ücretsiz urfa

Bu haber kez okundu.

Urfa’da 13 Coğrafi İşaret Tescil Belgesini aldı

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığının yaptığı "Coğrafi İşaret Tescil Belgesi Takdim Törenine katılmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Milletvekili Faruk Çelik, oldukça önemli konular hakkında açıklamalarda bulundu. Özellikle Urfa’nın tescillenen ürünlerinin sadece Türkiye ile sınırlı kalınmaması gerektiğini ve bunların dünya piyasasına açıklaması için gereken çalışmalarında yapılması gerektiğini söyledi. Özellikle Şanlıurfa Gıda OSB’sinden mutlulukla bahseden Faruk Çelik, “Gıda OSB’nin kurulması olmasa olmaz bir şey bu coğrafi tescili çok anlamlı ve çok önemli bunun ikinci etabı olan Avrupa birliği sürecindeki tescilimce de çok önemli olan ilk önce mücadele etmemiz gerekiyor” dedi.

Bölgede yaşanan olaylar hakkında da konuşan Faruk Çelik, terör örgütlerin son yıllarda böl parçala ve terkte yönetimi için kullanıldığı ve bunların dış göçlerin maşaları ile yönetildiğini söyledi. Bu bakımdan Türkiye’nin hiçbir zaman bakan ve yerinde sayan bir ülke olmadığının da vurgusunu yapan Çelik, ö”yle bir dönemde yaşıyoruz ki, masada farklı bir yol izliyor ama sahada farklı bir yol izliyorlar ve kötü olanı işin içinden çıkıldı, böl yok et anlayışta doğru bir hızlı adımdadır.” İfadelerini kullandı.

‘Gıda OSB’si Şanlıurfa İçin Önemli Bir Atılımdı’

“Şanlıurfa’nın birebirinden leziz ürünlerini tescili vesilesiyle Şanlıurfa’nın tarihi mekânında sizlerle beraber olmaktan memnuiyetimi ifade ediyorum.” Diyen Faruk Çelik, “Misafirlerimize hoş geldiniz diyorum, sayın bakanıma ve başkanlarıma hoş geldiniz diyorum. Şanlıurfa’ya sanayi nasıl yerleştiririz, sanayi şehri yaparız nasıl yerleştiririz, sanayi anlayışını nasıl yerleştiririz, derin derin düşünürken hep yanımızda olan bir arkadaşımız Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımıza oldu. Bugün baktığımız zaman sanayi bölgesine, organize sanayi bölgesine gidin bir bakın insanın gözleri yaşarıyor, az önce sayın valimin de ifade ettiği gibi Gıda OSB’nin kurulması olmasa olmaz bir şey bu coğrafi tescili çok anlamlı ve çok önemli bunun ikinci etabı olan Avrupa birliği sürecindeki tescilimce de çok önemli olan ilk önce mücadele etmemiz gerekiyor ama Gıda OSB’nin Şanlıurfa için ne kadar önemli olduğu hep beraber kavramamız gerekiyor ve çokta sevindirici bir haber yüzün üzerinde firmalar gıda OSB’de yatırım yapacak olması artık önümüzdeki yıllarda Şanlıurfa Fıstığı, Şanlıurfa Makarnası diyerek gerek coğrafi işaretler, gerekse diğer ürünlerimizin Şanlıurfa markası ile tüm dünyaya Türkiye’den sefere çıkması çok anlamlıdır.” dedi.

‘Huzur yoksa lezzetinde anlamı yok’

“Değerli Şanlıurfalılar neler çektiğinizi neler çektiğimiz iyi biliyoruz. Bunlar çok önemli gelişmeler, son derece önemli adımlar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullanan Faruk Çelik, “Allah ülkemizin huzuru her şeyin önünde birlik ve beraberliğimiz her şeyin önündedir. Huzur yoksa lezzetinde anlamı yok. Birlik ve beraberlik yoksa bunlarında hiçbir önemi yok. Onun için bu coğrafya ’da Şanlıurfa bir mozaik gibi bütün unsurları bir arada tutan önemli bir kadim şehrimizdir.” Diye konuştu.

‘Bu bölgede ne oluyor ne bitiyor çok iyi biliyorum’

Kardeşlerim öyle bir Dünya’da öyle bir zamanda yaşıyoruz ki, terör örgütleri dış politikaya uymuş, öyle bir şey olur mu öyle bir dönemde yaşıyoruz ki, masada farklı bir yol izliyor ama sahada farklı bir yol izliyorlar ve kötü olanı işin içinden çıkıldı, böl yok et anlayışta doğru bir hızlı adımdadır. Bu noktada Türkiye yerinde sayan ve olayları izleyen bir ülke olmadı.” Sözlerini söyleyen Çelik, “Bu cümleler çok önemli diye söylüyorum Şanlıurfalılar. Yerimizde saymadık. Bu coğrafyayı iyi bilen biriyim, 7 yıldır sizlerle beraberim, ne oluyor ne bitiyor ne düşünülüyor hepsini iyi biliyorum. 700 köye gitmişim ben, herkesle irtibata geçmişim, kardeşler şunu bilin inanın ki bu hizmetler önemli bunların kat kat fazlası yapılacak. Ama şunu bilmenizi istiyorum, terör örgütü kürdün neyine, Arap’ın neyine çok açık ortaya çıktı ki terör örgütü emperyalistlerin maşasıdır. Nasıl talimat alırsa ona göre harekât ediyor. Nasıl talimat verilirse öyle harekât ediyor ı talimat bu salona bulunan Kürt kardeşlerimin talimatı değil, uzaktan nasıl talimat almışsa öyle harekât eden bir örgüt var.” İfadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49