Öne Çıkanlar Urfa belediye başkanı koronaya yakalandı Şanlıurfada cuma namazı kılındı! Şanlıurfada 5 siyasi parti il başkanı toplantı muhammed cıhangır çubukcu Alın teri ve emek en yüce değerdir

Bu haber kez okundu.

Uzman Doktor uyardı! Uyuzdan korunmada hijyen oldukça önemlidir

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Doçent Doktor İsa An, Uyuz (scabies) hastalığına karşı vatandaşları uyararak bilgilendirmelerde bulundu.

Uyuz hastalığının bulaşıcı olduğunu söyleyen Uzman Doktor An, okullarda, pansiyonlarda ve cezaevlerinde vakalar daha sık görüldüğün söyledi.

Doktor İsa An, özelikle okul açılışının ilk haftası olması dolayısıyla kaşıntısı olan çocukların mutlaka bir hekime göstermesi tavsiyesinde bulundu.

“KAŞINTI BELİRTİSİ VARSA HEKİME GÖSTERİN”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Doçent Doktor İsa An, “Bugün özellikle okulların açılmasından sonra vakalarda artış gördüğümüz bir hastalıktan bahsetmek istiyorum. Uyuz (scabies ) hastalığı yakın temasla bulaşan bir paraziter hastalıktır. Özellikle gece ve sıcakta artan kaşıntı ve ciltte döküntüyle seyretmektedir. Uyuz hastalığı yakın temasla bulaşmaktadır. Özellikle okullarda, pansiyonlarda, cezaevlerinde vakalar daha sık görülmekte. Okul açılışının ilk haftası olması dolayısıyla özellikle kaşıntısı olan çocuklarımızın ailelerine ve öğretmenlerine tavsiyem mutlaka bir hekime göstermemiz gerekmektedir.

“UYUZDAN KORUNMADA HİJYEN OLDUKÇA ÖNEMLİDİR”

Uyuzdan korunmada hijyen oldukça önemlidir. İnsanların toplu halde bulundukları ortamlarda, toplu ulaşım araçlarında temizliğe son derece dikkat edilmelidir.

“TEMASLARDAN KAÇINILMALIDIR”

Kişisel korunma için, hasta olduğundan şüphelenilen kişilerle temastan kaçınılmalıdır. Başkaları ile iç çamaşırı, havlu, nevresim gibi vücut ile direkt teması bulunan eşyalar ortak kullanılmamalıdır. Kişi kendi kişisel hijyenine dikkat etmelidir. Ev, araba gibi ortak kullanım alanlarının temizliği düzenli gerçekleştirilmelidir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49