Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Urfa'da 4 aylık husumet barışla sonuçlandı

Olay, 4 ay önce Viranşehir ilçesi Ceylanpınar karayolu üzerinde bulunan Okullar bölgesinde meydana geldi. İddiaya göre, Dokukan aşiretine mensup Atıcı ve Doğruyol aileleri arasında Okul çıkış saatinde çıkan silahlı kavgada, ateşlenen silahlardan çıkan kurşunlar yoldan geçen öğrenci servisinde bulunan Ömer Faruk Çınar (16) ile Sümeyye Yeten'in (16) hayatını kaybetmişti. Kavgayla alakaları olmayan Şımıta aşiretinden 2 öğrencinin hayatını kaybettiği olayın ardından Dodukan ve Şımıta aşiretleri arasında husumet başladı.

İki aile aşiretleri arasında başlayan husumet, Viranşehir Zahireciler ve Borsa Derneği Başkanı Remzi Atan’ın araya girmesiyle barışla noktalandı.

Viranşehir-Ceylanpınar karayolunda bulunan Kırsal Elgün Mahallesinde düzenlenen barış programına, Viranşehir Zahireciler ve Borsa Derneği Başkanı Remzi Atan, Menderes Atilla, iki aşiret bireyleri ve vatandaşlar katıldı.

Barış programında bir araya gelen Husumetli aileler tekbir ve dualarla barışa el uzattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49