Epilasyon aleti sayesinde vücuttaki istenmeyen tüyler yok oluyor. Lazer epilasyon ise, bu amaçla üretilmiş teknolojik bir cihaz yardımı ile bu tüylerin ağrısız bir şekilde ve kalıcı olarak ortadan kaldırılmasıdır. Bu yöntem son yıllarda oldukça yaygınlaşarak çokça tercih ediliyor. Ancak Lazer epilasyon yöntemi her ne kadar güvenli bir yöntem olsa da bu işlemin de bir püf noktası olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle işlemden önce mutlaka bu konuda uzman tarafından muayene yapılmalı ve işleminde kontrolü uygulanmalıdır. Aksi takdirde uygun ve doğru olmayan uygulamalar nedeni ile kişide ciddi yanıklar ve izler oluşabilmektedir.

Konu hakkında açıklamalar da bulunan Şanlıurfa Sırrın Karşıyaka Gap Vadisi Bulvarında Medikal Uzmanı olarak görev yapan Hazal Eryılmaz, lazer epilasyonu uygulaması sonucunda vücut fazla ışığa maruz kaldığında ciltte aşırı derecede lekelenmeler ve ağır katmanda hasarlar oluşabileceği uyarısında bulundu.

“15- 20 SEANS VÜCUDA AĞIR HASARLAR VERMEKTE”

Şanlıurfa’da il emniyet müdür yardımcısına son görev Şanlıurfa’da il emniyet müdür yardımcısına son görev

Günümüzde en çok tercih edilen işlemlerden birinin de lazer epilasyon olduğunu ifade eden Medikal Uzmanı Hazal Eryılmaz, “Lazer epilasyonda birçok paket sistemi mevcut 15- 20 seans ve çok cüzi bir miktarda 15- 20 seans bizim vücudumuza, derimize, cildimizin katmanına ağır hasarlar vermekte” şeklinde konuştu.

“UZUN SÜRE CİLDE ALINAN IŞINLAR CİLDE ZARAR VERİR”

Lazer epilasyon yaparken kıl yapısına uygun işlemler tercih ettiğini vurgulayan Eryılmaz, “Uzun soluklu bir şekilde cildinize aldığınız ışınlar ciltte çok aşırı derecede deformasyonlar, lekeler meydana getirmekle birlikte aynı zamanda sonuçta alınmamaktadır bu yüzden cilt yapınıza, ten renginize, kıl yapınıza uygun cihazlar ve sistemler tercih ederken uzman belgesi olan uzmanın yapmış olduğu merkezi iş yerleri tercih etmenizi öneriyorum” diye konuştu

Editör: Haber Merkezi